Ce puneti pe masa de Paste si cat costa. De la miel, la salamuri cu trufe

21-04-2011 17:32


Daca va este rusine ori va este greu sa luati la picior toate comunele, pietele sunt pline de tentatii si de marfa proaspata. Partea buna este ca s-a mai ieftinit carnea de miel, partea proasta este ca s-au scumpit branzeturile.

 

Fara sa te tocmesti ca la piata este complicat sa pleci dintre tarabe cu plasele pline. Partea buna este ca preturile incep sa intre la apa pe masura ce se apropie Pastele. Initial, taranii au cerut 23 de lei pe kg de miel, acum se multumesc si cu 20.

In Moldova, din pacate, sunt multi oameni sarmani. Asa ca aici prea putini au cumparat un miel intreg si au zis "Bogdaproste" si pentru o farama. Cand au inteles asta, vanzatorii s-au multumit si cu 10 lei pe kg pentru animalul transat.

Oierii in schimb nu lasa un leu la branza. Stiu ca omul pofteste o bucatica de telemea sau de cas cu ceapa verde. Si oricum toata lumea face pasca.

Exista desigur si variante exotice pentru un Paste mediteranean: aperitive in borcane cu ulei, rosii uscate, rulouri de dovlecel cu rosii uscate si ansoa, rulouri de vinete cu rosii si ansoa, anghinare, branzeturi, salamuri cu trufe si ciuperci. Costa insa 80 de lei kg.

Pentru desert, puteti incerca prajitura cu aluat din migdale la 100 de lei kg.

Bucataria, cosmarul dinainte de sarbatori? Exista firme de catering

Program de Paste: hipermarketuri, banci, CFR, Metrorex, RATB si mall-uri

 

Tags: gastronomie, paste,

VIDEO PROTVPLUS.RO