Joia Mare, praznuirea Cinei cea de taina si Denia celor 12 Evanghelii

Ultima actualizare: 01-11-2012 13:28

Suntem in Joia Mare si e timpul sa lasam la o parte ranchiuna si gandurile negre. Incepand din aceasta seara de rugaciune si post, crestinii primesc mesajul de taina impartasit de Iisus ucenicilor. Si nu uitati ca, dupa lungi suferinte, vine si mantuirea.

 

Sute de crestini au sosit in toate asezamintele de cult din tara sa asculte Denia celor 12 Evanghelii. Preotii rememoreaza astfel evenimentele de acum 2.000 de ani. In Joia Mare, se praznuiesc Cina cea de Taina, rugaciunea din gradina Ghetsimani si vinderea Domnului de catre Iuda. Este momentul de cumpana, cand incepe un drum fara intoarcere si, odata cu el, procesul prin care oamenii sunt mantuiti. Iisus este arestat si purtat, toata noaptea, in judecata.

Maine este Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor, zi de mare doliu a intregii crestinatati, pentru ca in aceasta zi a fost rastignit si a murit Mantuitorul. Se mai numeste si Vinerea Neagra, pentru ca, potrivit dogmei, credinciosii trebuie sa tina post negru pana la apusul soarelui, pentru a repeta suferinta lui Hristos pe cruce.

In preajma Invierii, Iepurasul a trecut si pe la copiii sarmani

Program de Paste: hipermarketuri, banci, CFR, Metrorex, RATB si mall-uri

 

 


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO