Bucataria, cosmarul dinainte de sarbatori? Exista firme de catering
Detestati sa stati o zi si o noapte in bucatarie, sa va stricati manichiura cu vopsea de oua si sa nadusiti in fata cuptorului, in care se frige mielul? Nu intrati in panica. Firmele de catering si restaurantele sunt gata sa va umple masa de sarbatoare.
Meniul este standard, pentru sase persoane.
Intr-o firma de catering din Bucuresti miroase deja a sarbatoare. Se pregateste prima livrare de Paste pe anul acesta: bors de miel, oua rosii, stufat, verdeturi, cozonac si, bineinteles, nelipsita friptura de miel.
Toate bunatatile ajung la destinatie. Doamna Bianca, de pilda, de ani de zile apeleaza la ajutorul altora pentru mesele festive. Dar nu pentru nu s-ar pricepe, ci pentru ca nu vrea sa mai piarda timp pretios la piata sau prin supermarketuri.
Asa ca a platit pentru un meniu de sase persoane 610 lei si nu s-a stresat. Variante exista desigur si pentru cei care nu se dau in vant dupa carnea de miel: meniul de gaina pentru sase persoane, la 360 de lei, sau pentru 10 persoane.
Alta firma, alte tentatii. Doamnele pregatesc pulpa de miel la cuptor, oua rosii, cozonac si bineinteles delicioasa pasca umpluta cu branza si stafide. Clientii sunt fideli, pentru fiecare perioada a anului.
Insa fita fitelor este sa iti comanzi dulciuri facute in casa. Tanti Lina, de pilda, e vestita in Alba pentru prajiturile ei. Lucreaza numai pe comanda si abia face fata cererilor.
Indiferet ca vorbim despre Lamaita, Dobos sau Krant, toate costa 25 de lei kilogramul, asadar sunt mai ieftine ca la cofetarie.
Citeste si:
Program de Paste: hipermarketuri, banci, CFR, Metrorex, RATB si mall-uri
Temperaturi ca de Craciunul 2010, in noaptea de Inviere
De Paste exportam tone de dulciuri in Spania, Franta sau Olanda