Cazul cateilor gasiti in smoala fierbinte, in Iasi, a ajuns in presa britanica. Cum au comentat cititorii cazul


Ultimul update: Duminica 31 Iulie 2016 08:14
Data publicarii: Joi 28 Iulie 2016 12:05
Categorie: Stiri Sociale

Cazul de la Iasi, al celor patru catei in varsta de 3 luni care au fost gasiti lipiti de asfalt cu smoala fierbinte, langa un supermarket din oras, a ajuns si in presa din Marea Britanie, unde asemenea acte de cruzime sunt aspru condamnate.

Intre timp, o fundatie a preluat cateii si i-a dus la veterinar, iar medicii s-au chinuit cu orele sa-i curete. Politistii si inspectorii sanitar-veterinari au deschis o ancheta, cu atat mai mult cu cat au mai fost cazuri similare in aceeasi zona.

Imaginile celor patru catelusi acoperiti de smoala au impresionat o multime de oameni pe Facebook, unde au circulat in ultimele zile fotografii greu de privit. Oamenii s-au mobilizat rapid si au depus o plangere la politie.

Vox Petronela Rugina, reclamant: "Am rugat sa se faca cercetari pentru a afla cine poate sa faca asemnea atrocitati."

Intre timp, catelusii preluati de o fundatie din Iasi au fost ingrijiti de medicii veterinari si au inceput sa-si revina. In starea cea mai grava este unul dintre ei care a fost acoperit cu smoala pana si pe ochi.

Sorin Puiu, medic veterinar: "Avea atat ochiul drept, nasul si cavitatea bucala acoperite de smoala, din pacate i-a afectat vederea."

Acum si el, si fratii lui au inceput sa manance si sa latre, si in curand vor fi dati spre adoptie.

Ancheta politistilor trebuie insa sa stabileasca daca bietele animale au fost aruncate in smoala, caz in care faptasul poate fi pedepsit cu inchisoarea, spun inspectorii DSV.

Cazul a fost preluat si de publicatia britanica DailyMail si a suscitat numeroase comentarii despre atrocitatile la care sunt supusi cainii fara stapan in Romania. De pe Facebookul ziarului, postarea a fost preluata de 34.000 de utilizatori.

In ultima luna, la Iasi au mai fost doua cazuri similare, cu alti catelusi, de doar cateva luni, care au fost gasiti acoperiti cu smoala, langa un service. Nici in aceste situatii, nu s-a aflat cine sunt vinovatii.
 

Tags: iasi, catei, smoala,

VIDEO PROTVPLUS.RO