Cat plateste anual un roman pentru "luxul" de a avea o masina. Comparatie cu Marea Britanie

Ultimul update: Joi 18 Octombrie 2012 06:52
Data publicarii: Luni 15 Octombrie 2012 11:09
Categorie: Social
masini

Britanicii au cheltuieli considerabil mai mici cu masina decat romanii, in conditiile in care au un salariu mediu de patru ori mai mare.

53% dintre soferii britanici compara mai intai preturile asigurarilor pe Internet, iar apoi o comanda pe cea mai convenabila, in timp ce in Romania sub 10% dintre polite sunt vandute online.

Britanicii dau doar 5,5% din ce castiga pe polite de asigurare si benzina, potrivit rapoartelor Comisiei Europene privind pretul mediu al combustibililor si evolutia salariului mediu.

In Marea Britanie, pretul mediu al politei CASCO este de 580 euro pe an, iar litrul de benzina ajunge la 1,7 euro, potrivit raportului Asociatiei Asiguratorilor Britanici.

Cu toate acestea, raportat la un venit mediu net anual de peste 21.000 euro, britanicii scot din buzunar doar 5,5% din salariu pentru a acoperi cheltuielile cu masina.

Modificari la sistemul de asigurari de locuinte: Nu va mai fi nevoie de doua polite

Marea Britanie detine cea mai mare industrie de asigurari din Europa, iar peste 53% dintre soferi isi achizitioneaza polite de asigurare online, arata un studiu realizat de compania Data Monitor.

Cu un venit mediu net de 4.000 euro pe an, un cost mediu al asigurarii CASCO de 500 euro pe an si un pret de 1,3 euro pe litrul de benzina, costurile cu autoturismul reprezinta aproape un sfert din cat castiga un roman obisnuit, potrivit informatiilor publicate in cel mai recent raport al Comisiei Europene privind pretul petrolului, comparat cu valoarea medie a unei polite CASCO. Astfel, cheltuielile cu asigurarile auto si combustibilul le scot romanilor din buzunar, in medie, 24% din salariu.

Pentru a gasi tarifele cele mai mici la polite, britanicii cauta ofertele asiguratorilor pe Internet. Pretul si rapiditatea sunt principalele criterii luate in calcul de britanici atunci cand aleg un site pentru a compara tarifele de asigurare.

18,5% dintre britanicii care cumpara polite online au ales un anumit site pentru a compara ofertele asiguratorilor din convingerea ca le ofera cele mai mici preturi si cele mai rapide rezultate, arata studiul Data Monitor.

Primul si singurul serviciu de acest gen disponibil pe piata romaneasca este comparatorul online pentru politele CASCO lansat de Pintilie Broker de Asigurare.

Comparatorul le ofera soferilor posibilitatea de a afla tarifele oferite de patru asiguratori - Generali, Astra, Omniasig si Euroins. Astfel, acestia pot comanda online cea mai convenabila polita, fara a mai fi nevoiti sa se deplaseze personal la o agentie a unei companii sau a unui broker.

“Cheltuielile cu masina au un impact mult mai mare asupra romanilor decat asupra altor europeni, daca ne uitam la costuri si la venituri. De aceea, am venit cu o solutie care sa ii ajute sa aleaga cea mai convenabila polita, atat din punctul de vedere al pretului, cat si a ofertei facute de asiguratorii cu care colaboram.

Am lansat calculatorul CASCO tinand cont de cerintele si nevoile celor 30.000 de clienti de pe Internet, care isi doreau sa poata afla dinainte care este pretul pentru polita CASCO si astfel sa poata alege dintre mai multe companii de asigurare. Avantajul este timpul in care un sofer poate afla atat pretul final, cat si valoarea la care masina lui va fi asigurata. Pe viitor vom introduce tarife si de la celelalte societati de asigurare”, a declarat Valentin Radu, director de marketing si comunicare Pintilie Broker de Asigurare.

Acesta a mai spus ca un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca asigurarea poate fi comandata de acasa. “Soferul nu mai trebuie sa faca un drum doar ca sa isi ia un CASCO. Intra pe net, alege ce ii convine, comanda si polita ii vine acasa, fara sa plateasca taxe de curierat. Simplu si comod”, a adaugat Valentin Radu.

Serviciul de comparatie si comanda online a politelor CASCO este momentan disponibil doar pentru Bucuresti.

 

masini Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Mediafax

Premiera pe piata de asigurari auto din Romania. A fost lansata prima asigurare CASCO All Risks

Premiera pe piata de asigurari auto din Romania. A fost lansata prima asigurare CASCO All Risks

Modificari la sistemul de asigurari de locuinte: Nu va mai fi nevoie de doua polite

Modificari la sistemul de asigurari de locuinte: Nu va mai fi nevoie de doua polite

Sistemul

Sistemul "gripat" in care CNAS a investit 124 mil. de euro. Oamenii nu au putut cumpara medicamente

Proteste ale sindicaliștilor feroviari

Proteste ale sindicaliștilor feroviari. Ceferiștii amenință cu greva generală

Eleva din Mureș care a căzut de la etaj are nevoie de sânge. Riscă să rămână paralizată

Patriarhia Bulgară a donat României moaște ale Sf. Gheorghe

Obiceiuri de Sfântul Gheorghe. Foc pe dealuri pentru a alunga spiritele rele

Adopțiile au crescut în ultimii 20 de ani, cu ajutorul asociației ”Hope and homes for children”

Ortodocşii îl sărbătoresc luni pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruinţă

bucuresti

Chichița legislativă care le permite proprietarilor de clădiri cu reism seismic să nu le închidă

Profit de pe urma culturilor. Prețurile la care se vând butașii de pomi fructiferi

Braşovul a vrut să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc

Povestea bărbatului din Prahova care şi-a săpat o locuinţă cu 7 încăperi în stâncă

Competiție de kaiac-canoe pe Valea Mureșului. Zeci de oameni au venit să se bucure de natură

Spații verzi și zone de relaxare, pe malul râurilor care străbat orașele mari din România