Nota de plata pe care fiecare parinte din Romania o achita la serbarea de Craciun a copiilor
Spre deosebire de copilaria celor care sunt acum parinti, serbarile au, in prezent, un mare impact asupra bugetului.
Cu numere originale, la care educatoarea a fost si coregraf, prescolarii dintr-o gradinita de stat au dat primul examen la arte dramatice.
Recuzita a fost mostenita de la seriile precedente. Costumele sunt aceleasi, la fel si emotiile. Cum intra in scena Mosul, copiii-actori isi fac curatenie in ganduri, si pe unde mai e nevoie, si isi dau masura talentului.
Evident, parintii vor sa pastreze marturii ale probei de foc pentru petrecerea de majorat. Oricat ar parea de usor pentru cei din public, pentru copii este epuizant.
Sase e ora la care si Dodo, cursant la o gradinita privata de limba germana, are spectacol. Pentru care ingrasa porcul, evident, in ajun. Mama preia din mers emotiile artistului.
Dodo, care-l va juca pe Isus, se incalzeste.
Rolurile sunt importante, dar si costumele trebuie sa fie pe masura. Acum 30 de ani, mamele si bunicile coseau nopti intregi hainute de sarbatoare din perdele, plapumi, paltoane si mileuri. Macar de acest chin parintele modern, ocupat, dar implicat a scapat.
Acum se gaseste totul gata facut. De la caciula la curea si galosi. In functie de calitatea materialului, costa intre 17 si 100 de lei.
Scolarii nu au exclusivitate pentru conceptul de "serbare". Si liceenii repeta de zor cu scenariul in mana. Aici regizorul de clasa a XI-a face ultimul retus in scena nativitatii.
Inainte de reprezentatie, cei peste 200 de elevi ai Colegiului Romano-Catolic din Bucuresti le vor vinde bilete de tombola parintilor, colegilor si profesorilor lor. Banii vor fi daruiti unui centru de recuperare neuromotorie pentru copiii cu handicap. Dovada ca pentru ei mesajul sarbatorilor nu tine doar de rol.
Consuma produse 100% romanesti si ajuta micile business-uri sa creasca! Vezi aici oferta din Saptamana Romaneasca ---> saptamanaromaneasca.stirileprotv.ro/producatori.php