Parintii l-au lasat singur cu hartie si creioane colorate, iar asta i-a marcat pozitiv destinul
Roman Tolici a stiut inca din primii ani ca destinul sau va fi legat de creatie si arte vizuale. Cand a vazut ca orele de desen de la gradinita erau prea putine, a cerut sa ramana acasa si sa fie lasat sa deseneze.
"Creativitatea este un demers foarte personal, care se hraneste cumva din tot ce aflam si tot ce ne impresioneaza. Prin ea, recompunem lumea un pic altfel si cu suficienta libertate, astfel incat din ceva existent si vechi sa putem produce un sens si o forma noua", este definitia artistului pentru creativitate.
Inca din copilarie, Roman si-a dat seama ca ii place foarte mult sa deseneze si a cerut sa fie lasat sa faca asta. Din fericire pentru toti cei care astazi se bucura de operele sale, dorinta i-a fost ascultata de catre parinti.
"Dupa ce am aflat ca orele de desen nu sunt suficiente la gradinita, i-am cerut mamei sa nu ma mai duca acolo. I-am zis ca vreau sa raman acasa, pentru ca vreau sa desenez acasa. In copilarie am fost ascultat. Eram lasat in casa, cu mancare pe masa, cu televizorul deschis, hartie si creioane colorate si astfel imi manifestam creativitatea", isi aminteste pictorul.
Daca un copil iti spune ca vrea sa fie cosmonaut sau balerin, trebuie sa-l sustii
Roman atrage atentia ca adultii au tendinta sa faca din copii ceea ce nu au reusit ei sa devina. In opinia sa, acesta identificare este gresita, tocmai pentru ca nu ii mai permite copilului sa isi gaseasca si sa isi urmeze propria cale in viata.
"Daca un copil de mic iti spune ca vrea sa fie cosmonaut si insista pe acest lucru, trebuie sa mergi pe aceasta directie. Daca iti spune ca vrea sa fie balerin, la fel", este sfatul pe care pictorul il da parintilor.
Sustine creativitatea tinerilor, intra pe www.manifestpentrucreativitate.ro