Cât a plătit o familie de turiști din Rusia pentru o plimbare cu sania trasă de cai în Brașov

Ultima actualizare: 07-01-2020 21:02

Dacă cei mai mulţi dintre noi, au pus punct freneziei de sărbători, alţii, abia acum petrec.

Creștinii pe stil vechi s-au strâns în jurul meselor pline, după ce luni seară, unii dintre ei au fost la biserică, ori au înveselit restaurantele, din staţiunile de la munte.

Soarele a îndulcit atmosfera de la munte, aşa că turiştii au ieşit pe pârtie. Au stat la coadă la telecabină, dar s-au bucurat în final de peisajele feerice.

Au urmat cozile de la tarabele cu mâncare, în timp ce restaurantele au fost și ele extrem de aglomerate.

 

Reporter: Ce comandati aici?
Turist: Mici, carnaciori, muraturi si vin fiert.

Cătălin Lazăr, reprezentant restaurant: "Turiștii din Moldova caută mâncarea tradiţională românească, ce se pregăteşte de Crăciun ca la noi: ciorba de cocoș, de vită, zacuscă."

Pentru că sunt în vacanţă, oamenii nu se uită la bani. O familie de ruşi a plătit 150 de lei pentru o plimbare de o jumătate de oră cu sania trasă de cai.

Turistă: "Suntem foarte fericiţi, oamenii sunt primitori. Vom avea o cină cu mâncare tradiţională: mămăligă, friptură, sarmale şi plăcinte".

Marți seară, în prima zi a Crăciunului, musafirii sunt aşteptaţi cu petreceri tematice în hoteluri şi pensiuni.

Remus Apostolescu, PR Manager: "Le-am pregătit o cină tradiţională românească, taraf cu vin fiert, ţuică din partea casei, foc de tabără."

A fost voie bună şi la Arad unde sârbii au participat la un obicei străvechi: aprinderea stejarului.

Drăgan Voștinar, președintele filialei Arad a Uniunii Sârbilor din România: "Stejarul simbolizează bucurie, fericire, iar steluţele care merg la cer la aprinderea stejarului înseamnă un an nou bogat."

Popov Nebiosa, preot: "Un pom de esenţă tare reprezentând credinţa noastră tare în domnul nostru Iisus."

Oamenii au primit fasole bătută şi s-au încălzit cu ţuica fiartă şi ceai.

Şi în curtea Bisericii Ortodoxe din Timişoara a fost respectat acest ritual.

Tânără: "Aruncăm grâul în foc ca să avem noroc în noul an şi să fie anul mai bogat."

La Sovata, în Mureș, moldovenii de peste Prut s-au așezat luni seară la mese încărcate. Gazdele i-au întâmpinat cu bucate ruseşti, dar şi cu specialităţi ardeleneşti. Iar marți s-au relaxat în piscinele cu apă termală.

Şi în Rusia, toată suflarea a sărbătorit inclusiv Vladimir Putin. Oficialul de la Kremlin a participat luni seară la slujba oficiată la catedrala din Sankt Petersburg unde se spune că a fost botezat în copilărie, dar în secret, de frică sovieticilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO