Castelul Corvinilor, "dat" pe 5 dolari in Canada. Autoritatile spera sa-l renoveze din banii ceruti pentru despagubiri

Dată publicare: 04-08-2014 19:51
Dată actualizare: 07-08-2014 07:07


In timp ce autoritatile din Hunedoara incearca de ani buni sa restaureze Castelul Corvinilor, o loterie din Canada se foloseste abuziv de imaginea acestuia pentru a-si face reclama.

Pe principiul "daca dati 5 dolari puteti castiga un astfel de castel", strainii incearca sa atraga cat mai multi jucatori creduli. Revoltati, cei care au cetatea in administrare vor sa se adreseze instantei.

Castelul Corvinilor a fost, dincolo de trecutul istoric uimitor, si un loc in care, de-a lungul vremii, s-au filmat numeroase productii cu actori celebri de la Hollywood. Acum insa, imaginea fabuloasei constructii este folosita abuziv de o companie de jocuri de noroc din Ontario, Canada. Administratorii cetatii medievale au aflat totul de la un cetatean roman care locuieste peste ocean.

Dan Bera, administrator castel: "Ne-au trimis imagini din Ontario, Canada, cu reclama la acesta loterie. Am hotarat sa facem toate demersurile prin departamentul juridic, sa vedem masurile care pot fi luate, deoarece din acest an am inregistrat imaginea castelului la OSIM si nu mai poate sa foloseasca oricine, cum vrea si pentru ce vrea, imaginea castelului sau numele castelului."

Intr-o fotografie, castelul apare cu o eticheta de 5 dolari canadieni agatata pe unul dintre turnurile de aparare. Totul pare sa sugereze ca daca joci la loto castigi un castel similar sau un elicopter.

"Trebuia sa ne ceara permisiunea in primul rand, asa ma gandesc eu, si in al doilea rand, nu cred ca e o idee buna, puteau sa foloseasca altceva", spune un vizitator.

Unii cred insa, ca intreaga poveste are si o parte utila.

Adrian Nita, vizitator: "Pe de o parte, e bine. Promoveaza imaginea Romaniei, atata timp cat spun 'uite castelul asta este din Romania, duceti-va si vizitati Romania'".

Altii au luat totul in gluma.

Gigi Popa, vizitator: "Nu cred, nu cred lucru asta! Cinci dolari ca sa castigi un castel e un lucru fantastic, nu se poate!"

La Castelul Huniazilor de la Hunedoara au loc de multi ani lucrari costisitoare de restaurare. Autoritatile locale spun ca, daca vor avea castig de cauza in instanta, banii pe care ii vor solicita loteriei canadiene vor fi folositi pentru reparatii.


VIDEO PROTVPLUS.RO