Candidatii la posturile de director in scoli si-au prezentat proiectele pentru anul viitor. "Trebuie schimbat managementul"

×
Codul embed a fost copiat

Ce se va intampla in viitor, in scolile din Romania vor hotari in mare parte cei peste 7.000 de candidati care isi doresc sa ocupe o functie de director.

Dupa controversatul test scris de saptamana trecuta, profesorii participa acum la probele orale. Acestia si-au prezentat luni CV-ul, dar si planurile manageriale pentru urmatorul an.

Cei mai multi vor sa renoveze institutiile de invatamant in timp ce elevii si specialistii in educatie, spun ca directorul nu trebuie sa se transforme intr-un administrator si sa-si uite rolul de formator.

Cu dosarul in mana si destul de increzatoti candidatii si-au prezentat in fata comisiilor de examinare ideile pentru un mandat de director de scoala.

Mariana Dinu director- candidat: Sunt director de 9 ani.
Reporter: Ce va doriti pentru urmatorul an?
Mariana Dinu director- candidat: As vrea sa aplic pentru proiecte cu finantare europeana. As vrea sa dotez scoala cu echipamente IT.

Citește și
test directori
9.000 de candidati au sustinut proba scrisa a concursului pentru directori de scoli si licee. Pe cate locuri se "bat"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Vasile Scufarend, membru comisie: De exemplu, domnul director de la Scoala 183 a pus foarte mare accent pe relatia cu primaria. Isi doreste sa si extinda laboratoarele, spunea ca are o problema cu laboratorul de info.

Peste 7000 de cadre didactice care vor sa conduca o scoala participa timp de o luna la cea de doua proba a concursului dedicat lor. Cei mai multi dascali pun accent pe imbunatatirea conditiilor din scoli, in timp ce elevii isi doresc de pilda sa participe la diverse activitati extrascolare.


Elevi: Sa facem activitati extra. Sa mergem la muzeu, in parc
excursii in alte tari, sa mergem o saptamana la altii in alta tara si ei la noi
Reporter:  La ce v-ar ajuta?
Elevi: Sa fim mai sociabili, sa stim sa ne comportam in public, multi copii nu stiu asta

Zamoi Gabriel este la catedra de 26 de ani. E constient ca sistemul de invatamant din Romania trebuie resuscitat.

Gabriel Zamoi, candidat: Trebuie schimbat managementul, trebuie umblat la oferta planului de dezvoltare- update, un accent voi pune pe instruirea si perfectionarea cadrelor didactice. acolo avem probleme. ft putini bani alocat pt aceasta situatie.

Din pacate directorii de scoli se ocupa preponderent de probleme administrative si financiare si uita de rolul pe care il au in formarea elevilor.

Oana Moraru, consilier educational: ''Exista aceasta nevoie de formare a elevilor si profesorilor si de regula in organizarea scolilor din vestul Europei sarcinile directorilor sunt impartite La noi s a pastrat sistemul piramidal si ramane totul in mana unui singur om. Indiferent cate concursuri de directorat facem copiiilor le va lipsi partea aceea de formare, de mentorat. Una e sa ai functia de manager si bun administrator si una sa ai rol inspirational capabil sa aduca formare si schimburi de experienta in scoala. Noi ne dorim modernizarea scolii dar pe un sistem invechit din pacate.

Rezultatele finale vor fi afisate in 18 noiembrie.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Testul grila le-a creat probleme candidatilor la posturile de directori in scoli.
Testul grila le-a creat probleme candidatilor la posturile de directori in scoli. "Am fost pusi intr-o situatie penibila"

Peste 80% dintre profesorii inscrisi la concursul pentru un post de director plin sau adjunct la scolile din tara au trecut testul grila.

9.000 de candidati au sustinut proba scrisa a concursului pentru directori de scoli si licee. Pe cate locuri se
9.000 de candidati au sustinut proba scrisa a concursului pentru directori de scoli si licee. Pe cate locuri se "bat"

Aproape 9.000 de candidati au sustinut miercuri proba scrisa a concursului pentru 6500 de posturi de directori si 2500 de directori adjuncti, in licee, scoli si gradinite din toata tara.
 

Un nou episod din scandalul
Un nou episod din scandalul "concursuri pentru directori de scoli". Ministrul Educatiei lanseaza acuzatii grave

"Unii profesori care incearca sa se inscrie la concursul pentru postul de director sunt impiedicati sau chiar intimidati". Afirmatia ii apartine ministrului Educatiei, Mircea Dumitru.

Recomandări
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”
Ședință decisivă a coaliției luni, după explicațiile lui Cîrstoiu. „Eram un om respectat, acum am devenit omul negru”

După ce liderii PSD și PNL i-au cerut să lămurească acuzațiile de incompatibilitate, medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun al celor două partide la primăria Capitalei, a anunțat ieri că mandatul său este pe masa coaliției.

Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”
Marcel Boloș: „În ultimul an, agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă” dar „e loc de creștere”

România are un rating suveran și o perspectivă stabilă economic, confirmată de agențiile internaționale de rating, „dar asta nu înseamnă că nu există loc de creștere”, afirmă ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington
Țara care îi dă afară pe soldații americani pentru a face loc armatei ruse. Ordinul acceptat de Washington

Statele Unite şi-au dat vineri acordul de a-şi retrage din Niger cei 1.000 de soldaţi angajaţi acolo în lupta antijihadistă, au anunţat mai mulţi responsabili americani sub protecţia anonimatului, scrie AFP.