9.000 de candidati au sustinut proba scrisa a concursului pentru directori de scoli si licee. Pe cate locuri se "bat"

×
Codul embed a fost copiat

Aproape 9.000 de candidati au sustinut miercuri proba scrisa a concursului pentru 6500 de posturi de directori si 2500 de directori adjuncti, in licee, scoli si gradinite din toata tara.
 

UPDATE 14:30 Potrivit News.ro, Florica Alexandrescu, directorul in functie al Colegiului National "Ion Creanga", a luat examenul cu 39,375 de puncte, iar directoarea adjuncta Mirela Maresi a obtinut 39,375 puncte. Directoarea Colegiului "Iulia Hasdeu", Carmen Elena Almasan, a picat examenul, obtinand doar 30 de puncte, iar directoarea adjuncta a institutiei Maria Magdalena Capota a obtinut 37,5 puncte.

La Colegiul National de Arte "Dinu Lipatti", directorul in functie Ioan Florian Nemes a obtinut 45,625 puncte, iar directorul adjunct Venera Babes a promovat examenul cu 41, 875 de puncte, in timp ce directorul Liceului de Arte Plastice Nicolae Tonitza, Adrian Curcan, a picat examenul cu 26,875 puncte.

La Colegiul National I.L.Caragiale, Andreia Mihaela Beatrice Bodea, pentru postul de director a obtinut 45 de puncte, in timp ce adjuncta Andreea Mihaela Popescu, care a candidat atat pentru postul de director, cat si pentru cel de director adjunct, a picat examenul, cu 32,5 puncte. La Colegiul National "Spiru Haret", actualul director Corina Buzoianu a promovat examenul cu 46,25 de puncte, pentru acelasi post candidand si Dan Ciuperca, acesta obtinand 47,5 puncte si candidand si pentru postul de directorl al Liceului "C.A.Rosetti". Si actualul director adjunct al colegiului, Mariana Comanita, a probovat examenul, cu 48,125 de puncte.

Directorul in functie al Liceului Teoretic "Jean Monnet", Tudorita Codreanu, a luat examenul cu 41,25 de puncte, in timp ce directorul adjunct Diana Raducanu a obtinut 46,25 de puncte. La Colegiul National "George Cosbuc", directorul in functie Raluca Ivanus a picat cu 25 de puncte, in timp ce directorul adjunct Horia Patrascu a obtinut punctaj minim, 35 de puncte, iar un alt candidat pentru acest post, Anemaria Cirlan, a obtinut 35,625 de puncte.

Citește și
naveta
Guvernul a decis sa deconteze integral naveta pentru elevi, dar doar pentru distante de cel mult 50 de kilometri

La Colegiul "Sfantul Sava", directoarea in functie Elena Crocnan a candidat pentru post si a luat 44,375 de puncte, in timp ce directoarea adjuncta Alina Voiculescu nu a trecut proba, luand 30,625 de puncte, in timp ce la Colegiul National "Mihai Viteazul", directorul Sever Popa a obtinut 46,25 de puncte, iar directorul adjunct Mihai Surdu a obtinut 46,875 de puncte.

La Colegiul National "Gheorghe Lazar", pentru postul de director, ocupat pana acum de Victor Ioan Nicolae, a candidat Vlad Florentin Drinceanu, care a trecut proba cu 41,250 de puncte, iar actuala directoare adjuncta Nina Ionela Neagoe a candidat pentru postul de director general, obtinand 40,625 de puncte.

Directoarea Colegiului National de Informatica "Tudor Vianu", Corina-Elena Vint , a obtinut 48,125 de puncte, iar directorul adjunct Mirela Magdalena Marinescu a avut 41,25 de puncte. Directoarea de la Colegiul National "Gheorghe Sincai", Silvia Mihaela Musatoiu, a obtinut punctajul maxim, de 50 de puncte, iar Mircea Soltuianu, directorul adjunct, a obtinut 40,625 de puncte.

In afara de directorul Colegiului "Gheorghe Sincai", au mai obtinut punctajul maxim la proba scrisa directorul si directorul adjunct de la scoala gimnaziala 49 din Sectorul 2, directoarea Gradinitei nr. 7, tot din Sectorul 2, si directoarea adjuncta a Colegiului Tehnic "Anghel Saligny". In Capitala, pentru posturile de directori si directori adjuncti au fost admisi sa sustina examenul 584 de candidati.

Pentru fiecare proba de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare a probei este de 35 de puncte. Sunt declarati "admisi” candidatii care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel putin 105 puncte.
 

Ca sa fie siguri ca vor obtine postul, unii candidati s-au inscris la mai multe scoli. Luna trecuta, Comisia de Invatamant a Senatului, condusa de Ecaterina Andronescu, a incercat fara succes sa amane acest concurs pentru anul viitor.

La Timisoara am gasit si un profesor de sport care s-a inscris pentru sase posturi in sase scoli diferite.

Pavel Velcota, candidat: "Am profitat de faptul legal si mi-am marit sansele si m-am inscris la scolile in care as fi crezut ca pot sa particip ca director."

Viitorii directori spun ca testul tip grila pentru evaluarea aptitudinilor si a competentelor manageriale este dificil, dar util.

Petru Suru. candidat: "Pe langa faptul ca testeaza abilitatile cognitive ale candidatului, elimina si orice numire in functie a unor persoane pe alte criterii decat cele firesti."

Sorin Ionescu, director Colegiul National Banatean: "Dupa opt ani de zile era necesar acest concurs, insa perioada aleasa e total neinspirata, ma asteptam la un concurs care sa se dea in august 2016, nu in octombrie 2016."

Dacian Ciolos: "E foarte important din punctul meu de vedere ca politica partinica sa iasa din scoli. Invatamantul are nevoie de sustinere politica, dar nu are nevoie de numiri politice la conducerea scolilor."

Ultimele doua probe, analiza CV-ului si interviul in fata comisiei, vor incepe de luni si vor dura o luna.
 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
FOTO "Uniți într-o singură inimă!". Starul brazilian s-a căsătorit cu nepoata fostei soții, cu care are doi copii
Citește și...
Pastor la o biserica din Arad suspectat ca a incercat sa rapeasca doua eleve:
Pastor la o biserica din Arad suspectat ca a incercat sa rapeasca doua eleve: "A prins-o de ghiozdan si a tras-o spre masina"

Un pastor de 70 de ani, din Arad, este cercetat de politisti pentru ca ar fi incercat sa rapeasca doua fetite de 9 ani din fata scolii.

Guvernul a decis sa deconteze integral naveta pentru elevi, dar doar pentru distante de cel mult 50 de kilometri
Guvernul a decis sa deconteze integral naveta pentru elevi, dar doar pentru distante de cel mult 50 de kilometri

Guvernul a decis sa deconteze integral naveta pentru cei 125.000 de elevi care merg la scoala in alte localitati.

Au fost la un pas de moarte. Ce s-a intamplat cu elevii ucraineni dupa ce au intrat in sala de curs
Au fost la un pas de moarte. Ce s-a intamplat cu elevii ucraineni dupa ce au intrat in sala de curs

Fatada unei scoli din Ucraina s-a prabusit sub ochii elevilor si profesorilor.

Recomandări
Crin Antonescu: Mă suspend din calitatea mea de candidat comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2025
Crin Antonescu: Mă suspend din calitatea mea de candidat comun al Coaliţiei la alegerile prezidenţiale din 2025

Crin Antonescu a anunțat, sâmbătă seara, într-o emisiune televizată, că ”la acest moment” consideră suspendată candidatura sa din partea Coaliţiei pentru alegerile prezidenţiale din 2025. 

Anul 2025 începe bine pentru fermieri. Nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică
Anul 2025 începe bine pentru fermieri. Nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică

Anul începe bine pentru fermieri. După un decembrie ploios, rezerva de apă din sol s-a refăcut. În acest moment, nicio zonă din țară nu se mai confruntă cu secetă pedologică, după cum arată măsurătorile meteo.  

Soldatul din forțele speciale americane care s-a aruncat în aer într-o Tesla Cybertruck nu era supărat pe Donald Trump
Soldatul din forțele speciale americane care s-a aruncat în aer într-o Tesla Cybertruck nu era supărat pe Donald Trump

Soldatul din forțele speciale identificat în interiorul camionetei Tesla Cybertruck care a explodat în fața Hotelului Trump din Las Vegas nu era supărat pe Donald Trump.