Camera senzorială de la Casa Magic, locul fermecat care îi face pe copiii bolnavi din Iași să uite de spital

Ultima actualizare: 12-10-2021 10:26

Într-o lume în care boala lovește acolo unde nu te aștepți, este nevoie și de oameni care au o singură misiune: să îi facă pe cei din jur să zâmbească.

Copiii diagnosticați cu cele mai dureroase boli, tratați la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, trăiesc într-o lume a copilăriei, o lume în care se joacă, învață, spun povești și află cum să fie curajoși.

Special pentru juniorii cu nevoi speciale, în Casa Magic din Iași a fost construită o cameră senzorială.

Este un spațiu în care copii pot învăța culorile, cei cu autism în principal și pot face terapie prin culori, terapie senzorială”.

Această cameră senzorială, gândită de psihologi şi terapeuţi, a fost creată pentru ca cei mici să uite de spital şi de tratamente. Copiii au la dispoziţie jocuri şi activităţi, într-un loc special amenajat pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

Andreea Nechita, președinte Asociația Magic: ”Camera a fost creată pentru copii, să se simtă ei bine, să se reintegreze în spațiul exterior spitalului. Este un loc și de joacă, pentru că cei mici au nevoie și de un loc unde să stea, să se joace, să citească, să facă diverse activități”.

Zâmbetele de pe feţele copiilor se datorează voluntarilor de la Asociaţia Magic - o mână de oameni care lucrează cu micuţii bolnavi internaţi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

 

Peste 1.400 de copii au beneficiat de serviciile Magic

 

Din 2018 şi până în prezent, voluntarii de la Magic au avut peste 1.400 de benficiari, chiar şi adulţi, diagnosticaţi cu diferite boli grave. Au reuşit, de fiecare dată, să îi facă să suporte mai uşor tratamentele medicale.

Casa Magic din Iaşi are 6 dormitoare, iar beneficiarii primesc cazare, hrană şi transport până la spital şi înapoi. Şi totul este gratuit.

Florența Ilie, coordonator Magic Home: ”Ți se umple sufletul de bucurie pentru că dai sens vieii cuiva și simți că munca ta are un rezultat. Rezultatul pe care, de altfel, i l-ai dorit. Cred că ăsta este motorul și motto-ul micarăii noastre și a existenței noastre. Să simtă că este acel acasă, chiar dacă ei nu sunt acasă. Un acasă departe de casă".

Magic Home activează în toate centrele mari de onco-pediatrie din ţară.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO