Camera senzorială de la Casa Magic, locul fermecat care îi face pe copiii bolnavi din Iași să uite de spital

×
Codul embed a fost copiat

Într-o lume în care boala lovește acolo unde nu te aștepți, este nevoie și de oameni care au o singură misiune: să îi facă pe cei din jur să zâmbească.

Copiii diagnosticați cu cele mai dureroase boli, tratați la cel mai mare spital de pediatrie din Moldova, trăiesc într-o lume a copilăriei, o lume în care se joacă, învață, spun povești și află cum să fie curajoși.

Special pentru juniorii cu nevoi speciale, în Casa Magic din Iași a fost construită o cameră senzorială.

Este un spațiu în care copii pot învăța culorile, cei cu autism în principal și pot face terapie prin culori, terapie senzorială”.

Această cameră senzorială, gândită de psihologi şi terapeuţi, a fost creată pentru ca cei mici să uite de spital şi de tratamente. Copiii au la dispoziţie jocuri şi activităţi, într-un loc special amenajat pentru a le aduce zâmbetul pe buze.

Citește și
Magic Home
Cum arată casa „MagicHome", construită pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. VIDEO
Noi detalii despre cazul care a şocat România. Fetiţa ascunsă în canapea a fost ucisă pentru bijuteriile pe care criminalul le-a furat şi le-a amanetat, ca să joace la pariuri

Andreea Nechita, președinte Asociația Magic: ”Camera a fost creată pentru copii, să se simtă ei bine, să se reintegreze în spațiul exterior spitalului. Este un loc și de joacă, pentru că cei mici au nevoie și de un loc unde să stea, să se joace, să citească, să facă diverse activități”.

Zâmbetele de pe feţele copiilor se datorează voluntarilor de la Asociaţia Magic - o mână de oameni care lucrează cu micuţii bolnavi internaţi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi.

 

Peste 1.400 de copii au beneficiat de serviciile Magic

 

Din 2018 şi până în prezent, voluntarii de la Magic au avut peste 1.400 de benficiari, chiar şi adulţi, diagnosticaţi cu diferite boli grave. Au reuşit, de fiecare dată, să îi facă să suporte mai uşor tratamentele medicale.

Casa Magic din Iaşi are 6 dormitoare, iar beneficiarii primesc cazare, hrană şi transport până la spital şi înapoi. Şi totul este gratuit.

Florența Ilie, coordonator Magic Home: ”Ți se umple sufletul de bucurie pentru că dai sens vieii cuiva și simți că munca ta are un rezultat. Rezultatul pe care, de altfel, i l-ai dorit. Cred că ăsta este motorul și motto-ul micarăii noastre și a existenței noastre. Să simtă că este acel acasă, chiar dacă ei nu sunt acasă. Un acasă departe de casă".

Magic Home activează în toate centrele mari de onco-pediatrie din ţară.

 

Articol recomandat de sport.ro
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Duminică seară s-a prăbușit pe gazon, iar luni doctorii i-au anunțat decesul
Citește și...
Două noi case
Două noi case "Magic Home" vin în sprijinul părinților care sunt nevoiți să umble prin spitale cu copiii

Două noi case "Magic Home" vin în sprijinul părinților care sunt nevoiți să umble prin spitale cu copiii lor chinuiți de boli grave luni la rând.

Cum arată casa „MagicHome
Cum arată casa „MagicHome", construită pentru părinții copiilor bolnavi de cancer. VIDEO

„MagicHome", casa unde își pot găsi refugiul părinții copiilor bolnavi de cancer și-a deschis porțile.

O nouă casă
O nouă casă "Magic Home" deschisă la Iași. Povestea pensionarei care o administrează

Părinţii cu copii care suferă de afecţiuni oncologice şi ajung în Iaşi au primit acum o mână de ajutor.

Recomandări
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului.
Israelul a decis să riposteze în forţă împotriva Iranului. "Lansarea atâtor rachete şi drone va primi un răspuns"

Cabinetul de război din Israel a luat decizia de a riposta "clar şi puternic" împotriva Iranului pentru atacul cu rachete şi drone de sâmbătă seara, informează postul de televiziune israelian Canal 12, citat de The Times of Israel.

Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak
Noi detalii despre intervenția avioanelor britanice din România în sprijinul Israelului. Precizările lui Rishi Sunak

O parte dintre avioanele Typhoon pe care Marea Britanie le avea în România - la Mihail Kogalniceanu - au fost trimise în Orientul Mijlociu pentru apărarea Israelului.

România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat
România fierbe sub un val de căldură. Au început să moară peștii în lacuri, Dunărea a secat

Valul de căldură din ultimele zile aduce, dincolo de bucuria verii, și vești proaste, mai ales pentru agricultori. Rezerva de apă din sol, și așa puţină, după o iarnă fără zăpadă, este din ce în ce mai scăzută.