Două noi case "Magic Home" vin în sprijinul părinților care sunt nevoiți să umble prin spitale cu copiii

21-02-2021 18:22


Două noi case "Magic Home" vin în sprijinul părinților care sunt nevoiți să umble prin spitale cu copiii lor chinuiți de boli grave luni la rând.

Așa cum se întâmplă în cele mai multe cazuri în unitățile de stat, familiile nu au unde să doarmă. În schimb, în locuințele întreținute de voluntari, primesc o cameră a lor și mâncare, iar transportul până la spital le este asigurat.

Încă de la intrarea în apartamente, părinţii sunt "avertizaţi" că vor pătrunde într-un spaţiu magic. Totul se combină armonios astfel încât să-i ajute să mai uite de suferinţă. O echipă de arhitecţi şi designerii voluntari au ales cu grijă fiecare obiect din încăperi.

Adela Pirvu, designer de interior: ”Trebuie ca în ambient ei să aibă o stare de calm. Cum o dai? Prin ordine. Trebuie să fie ordine. Şi atunci, de exemplu, e o bucătărie mică, dar totul este foarte ordonat, inclus cu masca de calorifer, aici este ascunsă centrala termică. Culorile sunt importante, pentru că sunt vindecătoare pentru ei”.

Fiecare apartament are câte şase paturi unde părinţii şi copiii se pot linişti, gratis. Au tot ce le trebuie într-o casă: maşină de spălat, frigider, aragaz, cuptor cu microunde. Totul din donaţii, aşa cum au fost construite şi celelalte case magice.

Florența Ilie: ”Până în acest moment avem 18 magic home-uri lângă centrele mari de onco-pediatrie din Cluj, Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Chişinău şi Viena. Numai anul trecut am găzduit peste 1.200 de părinţi şi am oferit peste 8.500 de nopţi de cazare”.

În MagicHome-ul construit după ce sute de români au stat acum câţiva ani, pe rând, pe un scaun în semn de solidaritate până s-au strâns banii necesari, toate cele 29 de paturi sunt ocupate. Valeria, Bogdan şi Lavinia sunt aici de aproape un an.

Bogdan Bulai, părinte: ”Casa noastră este o a doua casă şi magic-ul este casa noastră”.

Valeria Matei, părinte: ”Cea mai importantă casă cred din câte există. N-am crezut că o să fie oameni atât de buni şi să te primească în miez de noapte”.

Pe toţi îi uneşte suferinţa prin care trec copiii lor şi doar împreună reuşesc să se sprijine şi să meargă mai departe. Iar în Magic Home găsesc, pe lângă un loc unde să îşi pună capul, şi suport psihologic.

Cele două noi apartamente se afla chiar lângă spitalul de copii Marie Curie din Capitală. Campania Magic Home nu se opreşte aici. Cei care vor să susţină proiectul pot dona 2 euro prin SMS la 8844, cu textul Magic.


VIDEO PROTVPLUS.RO