"Cainele trebuie sa fie valorificat la puscarie". Circ la prima dezbatere publica despre maidanezi

Ultima actualizare: 27-10-2012 18:14

Scandal si teatru absurd la Craiova. Dupa ce in urma cu doua saptamani s-a votat in Parlament legea cainilor fara stapan, miercuri cele doua tabere, pro si contra, s-au dat in spectacol.

Unii au propus ca maidanezii sa fie transformati in hrana pentru detinuti, altii au vorbit despre budism si iubirea de microbi. In final, mai aveau putin si se incaierau.

Replicile tot mai aprinse, de ambele parti, au starnit huiduieli in sala, exact ca la un meci de fotbal. Un batran de 81 de ani a tinut mortis sa-si spuna punctul de vedere, desi nici nu era inscris oficial la cuvant.

"Cainele trebuie sa fie valorificat la puscarie, sa se dea carne de caine", este de parere Mihai Barbu.

In timp ce unii au fluierat copios, altii au ascultat, solidari cu vorbitorul, acest discurs demn de Caragiale.

"Cei care iubesc animalele nu iubesc animalele, le chinuiesc. Vom ajunge ca budistii, sa iubim animalele si microbii. Dar noi nu suntem budisti, suntem crestini", a mai spus batranul.

Partizanii cainilor aproape au sarit la bataie. S-a ajuns, fireste, la proverbe si zicatori. Dintre cei 100 de oameni care au venit la dezbatere, unii au avut, totusi, idei concrete.

Peste doua saptamani, o comisie din care fac parte psihologi, medici, profesori universitari si reprezentanti ai asociatiilor pentru protectia animalelor trebuie sa intocmeasca un raport catre Consiliului Local din Craiova. Abia dupa aceea se va decide soarta celor 4.000 de caini fara stapan din oras.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO