Cafeneaua cu pisici din Timisoara, loc de refugiu pentru felinele in cautare de stapan. "E foarte terapeutic sa vii aici"

Ultimul update: Miercuri 23 Martie 2016 00:04
Data publicarii: Duminica 20 Martie 2016 20:59
Categorie: Social

Oameni cu suflet bun si mult drag de animale, doi tineri din Timisoara, si-au asigurat inca de pe acum un loc insorit in raiul pisicilor.

Administreaza impreuna o cafenea in care stapane sunt niste blanoase extrem de simpatice. Ei le asigura temporar un refugiu confortabil pana in momentul in care apar acei clientii dornici sa le adopte.

Cafeneaua cu pisici din Timisoara s-a deschis in septembrie, iar de atunci si-au gasit casa si familie peste 40 de pisici. Silviu si Roxana s-au completat reciproc, iar rezultatul este remarcabil.

Roxana Sulti, coproprietarul cafenelei: "El cu o idee mai orientala, eu cu partea cu pisici, am gasit o casa, totul s-a legat, in cateva zile am deschis si firma si am facut si cafeneaua. Foarte terapeutic, asta zic si oamenii, asta simtim si noi in fiecare zi cand venim la job."

Silviu Cadia: "Ideea e ca noi primim pisici de pe strada, adica unii oameni ne scriu, ni le aduc, le vaccinam, le deparazitam, au carnet. Vin oameni, beau o cafea, se joaca cu pisicile si unii se hotarasc sa adopte pisici."

VIDEO Oamenii de stiinta suedezi incearca sa desluseasca limbajul pisicilor

"Vin cu placere aici mereu. E plin de pisici si toate sunt foarte prietenoase si e foarte fain. Imi place", spune o clienta.

In prezent, cinci pisici nostime impart spatiul de relaxare cu cei doi catei ai lui Silviu. In ciuda prejudecatilor, se inteleg de minune.

"Asta este Nasosul, pentru ca, dupa cum vedeti, are nasul mare, asta de aici nu are nume, ca trebuie sa si-l castige, ca a venit acum doua zile. Cel de acolo are deja nume, ca seamana cu Salvador Dalli, asa ca e Dalli, a venit acum 15 minute", prezinta Roxana pisicile.

Pana acum nu au existat reclamatii. Clientii sunt incantati de compania gazdelor cu patru labute si revin cu drag la cate o cafea si o jumatate de ore de terapie.

Krom Magnetism, motanul de 10 kg, vedeta la expozitia de feline din Capitala. Rasa prezenta pentru prima data in Romania

Krom Magnetism, motanul de 10 kg, vedeta la expozitia de feline din Capitala. Rasa prezenta pentru prima data in Romania

preparat

Românii încep să prindă gustul preparatelor fine franțuzești

INS, despre speranța de viață a româncelor și vârsta la care devin mame

Reprezentanţii Salina Turda au răspuns acuzaţiilor aduse de un bărbat care a urmat un tratament acolo

Atelierul în care se fac cămăși de 2.500 de lei. Un preot l-a înființat cu fonduri europene

Localitatea unde primăria și biserica ajută bătrânii și copiii cu risc de abandon școlar

Metoda prin care un primar din Botoșani a reușit să-și repopuleze comuna. "Am cam îmbătrânit şi murim”

lista rusinii Corbi

Primarul care-i face de râs pe Facebook pe leneşii comunei. Ce riscă aceștia

Fată bătută de două adolescente, din cauza unui băiat, în centrul Aradului. VIDEO

O fetiţă de 9 ani, din Bihor, face zilnic 10 km pe jos până la şcoală. Povestea Marinelei

Festival al tatuajelor la Iași. Desenul pe care și l-a făcut o tânără venită din Anglia

500 de sate din țară, fără medici. Situația disperată a bătrânilor: ”Așteptăm să vină moartea”

Pensionari voluntari pentru copiii ”uitați” în spital. ”Îmi reglez tensiunea privind acești îngeri neajutorați”