Brasov, Iasi si Targoviste s-au pregatit de sarbatoare. Targurile de Craciun au luminat orasele, spre bucuria romanilor

Dată publicare: 07-12-2015 07:42
Dată actualizare: 10-12-2015 07:01


De Sfantul Nicolae, in Iasi, Brasov si Targoviste a fost mare sarbatoare. Chiar daca zapada lipseste de peste tot, orasele au imbracat haine stralucitoare, parca pentru a chema iarna.

Brazii falnici, sutele de mii de beculete si arcadele luminoase au fost indelung admirate de oamenii care au tinut mortis sa aiba cel putin o fotografie cu decorul deosebit.

Cei mici au vrut sa dea primarului din Iasi o mana de ajutor, dar s-au dovedit a fi nerabdatori. Si, ca la un semn, atmosfera a devenit una desprinsa parca dintr-o poveste de iarna. Chiar daca zapada lipseste.

"A fost o surpriza pentru toti locuitorii orasului. Anul acesta, totul este feeric, parca mai frumos ca niciodata. Ne aminteste de copilaria fericita alturi de parintii nostri", a declarat o doamna.

Sute de mii de beculete aduc pe strazi culoare, iar arcadele si luminile asezate sub forma de perdele dau o alta dimensiune orasului.

Sute de oameni au fost martorii spectacolului feeric de la Iasi, unde s-a deschis si Targul de Craciun.

Si in Vechea Cetate de Scaun a Tarii Romanesti - Targoviste - s-a dat startul celei mai frumoase perioade din an. Pe fetele copiilor, bucuria s-a citit cel mai usor.

Autoritatile locale au anuntat ca primul popas al Mosului la Targoviste va fi in seara de 18 decembrie, cand va imparti daruri in centrul orasului. Apoi, zurgalaii trasurii sale se vor auzi si prin cartiere.

Brasovul este si in acest an un oras de poveste. Un brad de 67 de ani, inalt de 28 de metri, lumineaza triumfator Piata Sfatului. Este impodobit cu zeci de siruri si sfere luminoase 3D, iar ghirlande lungi de peste 25 de metri ii completeaza mantia stralucitoare.


VIDEO PROTVPLUS.RO