Cancerul a lasat-o fara mana dreapta, statul o lasa fara proteza. Gravida in opt luni, femeia are nevoie de ajutorul nostru

Ultima actualizare: 06-08-2015 07:15

"Nu mi-ar pasa ca n-am mana dreapta, daca nu as avea nevoie de o proteza ca sa-mi ingrijesc bebelusul." O spune cu modestie o gravida in luna a opta, al carei brat a fost amputat cu tot cu umar din cauza unui cancer osos.
 

In ultimii ani, aceasta femeie chinuita a trecut de la agonie la extaz. Medicii i-au spus ca tratamentul cu citostatice ar fi trebuit sa o lase sterila, asa ca Ana crede ca baietelul pe care il va naste curand este o minune. Problema e ca mana de plastic pe care o poarta acum trebuie urgent schimbata si nu are bani pentru una noua.

Proteza e veche, nu mai sta fix si e departe de a arata natural. Acum doi ani, un cancer de os galopant a lasat-o pe Ana fara mana dreapta si cu dureri cumplite. Femeia a continuat sa lupte, s-a intors la serviciu, ca vanzatoare de haine si acum asteapta sa devina mama.

Ana e incadrata la gradul 2 de handicap, accentuat, permanent. L-a primit dupa 2 ani de stat la usi, cand comisia si-a dat seama, in sfarsit, ca mana taiata nu-i va creste la loc. Evident ca din pensie, mai mica de 300 de lei pe luna, nu-si va putea cumpara nici proteza noua si nici cele necesare pentru bebelus, cum ar fi de pilda un carucior care poate fi manevrat numai cu mana stanga.

"Este importanta si proteza mea, dar bebelusul este pe primul plan. Cea pe care o am acum e veche, trebuie schimbata din 2 in 2 ani pentru ca se modifica si bontul. Adica ce a ramas din umarul tau. Eu umar nu mai am, a ramas doar clavicula. Era singura mea sansa de a supravietui", spune Ana Maria Doru.

Asigurarile de sanatate acopera doar 5.000 de lei din costul protezelor Anei. Cea mai ieftina costa 10.000 de lei, iar una cu adevarat potrivita 16.000. Asta, desi tanara a ajuns aici nu doar din cauza sortii, ci si a unor grave erori de sistem. Prima radiografie a mainii a fost amanata cu 6 luni, pentru ca doctorul i-a spus ca "a tras-o curentul". Apoi, din doua biopsii facute la doua spitale diferite, una a fost gresita.

Cei care vor sa o ajute pe Ana Maria sa isi cumpere proteza si accesorii speciale pentru bebelus pot face donatii in contul nr. RO82 INGB 0000 9999 0251 6197, pe numele Doru Verona (n.r. mama Anei Maria Doru).
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO