Biserica Evanghelica din Bistrita isi asteapta clopotele din Germania

Ultima actualizare: 27-10-2012 15:26

Le vor lua locul celor vechi, distruse in incendiul teribil din iunie anul trecut, cand lacasul de cult abia a scapat dintr-un incendiu infricosator.

Au fost turnate intr-un atelier cu lunga traditie in acest mestesug, pe cheltuiala sasilor bistriteni care au emigrat in Austria si Germania.

Cele doua comunitati au strans 160.000 de euro pentru a sterge de pe lacasul de cult urmele focului. De peste 400 de ani, in atelierul Rudolf Perner din Passau nu se toarna decat clopote de biserica. Aici au fost comandate si cele care vor rasuna, peste doua saptamani, din turnul bisericii evanghelice din Bistrita Nasaud.

Preotul paroh al Bisericii Evanghelice din Bistrita n-a lipsit de la momentul cand bronzul topit a curs in matritele noilor clopote.

In 11 iunie 2008, trei copii au dat foc, din joaca, schelei de lemn care inconjura turnul. Incendiul s-a extins rapid pana la varful acoperisului dar si in mare parte din nava bisericii. Focul a topit clopotele, a distrus ceasul medieval din turn si scarile de acces. Pagubele au fost estimate la aproape un milion de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO