Berceanu ii ameninta pe directorii CFR cu disponibilizarea

15-09-2009 00:00


Radu Berceanu

Radu Berceanu le-a transmis directorilor de la CFR Calatori, CFR SA, CFR Marfa si subsecretarului de stat C. Axinia ca vor fi primii disponibilizati daca nu vor gasi o solutie, dupa ce negocierile dintre companiile feroviare si sindicate au fost sistate.

 

Ministrul transporturilor a declarat ca daca nu se va gasi o solutie societatile nu vor mai avea bani pentru salarii si vor apela la disponibilizari, in acest caz primii vizati fiind chiar directorii generali ai operatorilor si adjunctii acestora, informeaza Mediafax.

Neintelegerile au inceput dupa ce, la inceputul acestei luni, sindicatele feroviare au propus conducerilor CFR SA, CFR Marfa si CFR Calatori un set de 18 masuri pentru redresarea caii ferate. Raspunsul trebuia sa vina pana pe data de 13 septembrie.

Printre masurile propuse de sindicalisti se numara eliminarea discrepantelor taxei de acces pe infrastructura rutiera si feroviara, interzicerea transporturilor de marfuri periculoase pe drumuri, eliminarea accizei la motorina si elaborarea unor acte normative pentru descurajarea calatoriilor frauduloase.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO