Bataia din Ruginoasa s-a anulat iar, spre dezamagirea crunta a satenilor. "Puteau merge pe stadion, 20 din deal, 20 din vale"

Ultima actualizare: 03-01-2016 08:53

Candva vestita in toata Moldova, bataia de la Ruginoasa a ramas o amintire duioasa pentru localnicii care abia asteptau sa se infrunte si de groaza pentru fortele de ordine.

Este al 4-lea an consecutiv in care tinerii mascati din dealul si din valea comunei nu s-au altoit deloc si, in lipsa acestei ocupatii, au pornit la urat. Deghizati cu traditionalele masti, au pocnit din bici pe la fiecare poarta. Jandarmii si politistii le-au urmarit cu multa atentie coregrafia.

Zeci de gura casca s-au strans la Ruginoasa, curiosi sa vada ce se intampla in acest an. Nu au asistat la o lupta propriu-zisa, ci mai mult la niste imbranceli.

Jandarm: "Va adunati si cand primim acceptul puteti merge la vale sa colindati. Mergem cu voi, da?"

Dupa ce s-au mascat, tinerii din deal, sau delenii, au iesit in fuga pe portii.

Odinioara, luptele dintre ei se terminau cu capete sparte si ingrijiri medicale. Acum patru ani un adolescent a ajuns la spital cu fractura de craniu, iar altii 4 au avut maini si coaste rupte.

In amintirea acestor scene, grupurile s-au zgandaritmai mult intre ele.

De pe margine, lumea percepe diferit aceasta imblinzire fortata a barbatilor comunei.

Localnic: "Nu se mai bat ca nu mai da voie politia, jandarmeria. Se pastreaza o organizare mai frumoasa, nu chiar cu ghioagele sa-si dea incap sa se omoare."

Localnic: "S-ar putea organiza cu primaria sa faca pe stadion. 20 din vale, 20 din deal, lumea in tribune. Un vin fiert, un mic, o pastrama, nu? Sa mentina traditia. Chiar ar putea sa vina din tara turisti."

Pana sa ii vina cuiva sa organizeze lupte in arena, jandarmii s-au asigurat ca batausii de altadata s-au transformat in pasnici...colindatori.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO