Dragostea pentru recuperarea traditiilor din satele Apusenilor i-a impins pe doi tineri din Alba spre o afacere mai aparte, din care nu isi propun sa scoata bani, ci sa daruiasca experiente de neuitat.

Primul pas l-au facut deja: au cumparat o casa batraneasca dintr-un sat uitat de lume, pe care o vor restaura in intregime. Vor locui acolo, dar vor oferi cazare gratuita si turistilor rataciti care le vor trece pragul.

Casa din Muntii Apuseni va fi reabilitata doar cu materiale locale, iar oaspetii vor petrece aici nopti de neuitat, rupti de orice urma de civilizatie.

Acum, proprietarii strang bani pentru a-si duce proiectul la bun sfarsit.

Indragostiti de aceasta casa, parca rupta dintr-un colt de natura, Alexandra si Cristi au cumparat-o si au inceput sa o reabiliteze. Atenti fiind sa-i pastreze stilul traditional, care i-a fascinat cel mai mult.

Alexandra Roman, proprietar casa: "In primul rand, am observat peisajul. Fiind pe coasta dealului se vede foarte frumos, este o priveliste frumoasa. Este departe de oras, nu se aude zgomotul masinilor."

Constructia este facuta din lemn, iar peretii tencuiti cu materiale ecologice.

Ca sa finalizeze proiectul, proprietarii mai au nevoie de aproximativ 5.000 de lei.

Cristi Pascal, proprietarul casei: "Vrem sa strangem bani din donatii pentru a repara acoperisul. Vrem sa retencuim anumite locuri de pe perete, vrem sa reparam feresterele, usile."

Dupa ce va fi gata, locuinta va fi pusa la dispozitia turistilor in mod gratuit. Acestia se vor odihni intr-un pat amenajat din baloti de paie.

"Am unit trei baloti si am facut practic un pat. Am avut in vizita niste prieteni si aici au dormit cineva. S-au simtit foarte bine, au spus ca au dormit excelent", spun cei doi.

Localnicii din localitatea Mogos, doar 16 la numar, sunt incantati de ideea tinerilor.

Dorin Crisan, vecin: "Eu zic ca e foarte bine daca vin tineri aici, sa vina cat de multi. Numai astia au venit pana acum - sa vina macar vreo 100-200 de tineri de astia."

Alexandra si Cristi nu se limiteaza insa doar la reconditionarea imobilului. Ei vor sa faca si o gradina, in care sa cultive legume. Si se gandesc serios ca, atunci cand isi vor permite financiar, sa ridice o locuinta doar din baloti de paie.