Atractia gradinitelor private. Copiii invata in stil Cambridge trei limbi straine, iar parintii pot achita costurile in rate

Ultima actualizare: 02-05-2014 07:07

Gradinitele particulare revin in atentia parintilor dupa cativa ani in care au resimtit din plin lipsa de bani a romanilor.

Cei tentati de oferta din sistemul privat sunt interesati de metodele de predare in limbi straine, dar si de cursurile optionale. Chiar daca toate acestea, costa in plus, educatorii spun ca cererea este din ce in ce mai mare.

In gradinitele "ARC en CIEL", prescolarii se familiarizeaza prin jocuri si cantece cu 3 limbi straine. Indiferent ca sunt din grupa mica sau mare, copiilor li se vorbeste in engleza, franceza si germana - 10 ore pe saptamana.

In paralel cei mici iau lectii de pictura sau de dans. Pentru toate aceste activitati parintii platesc 12000 de lei pe an in 10 rate.

Exista cerere si pentru acele gradinite patronate de biserica. In prezent sunt 40 de locuri libere la "Gradinita Catolica Maria Vard din Bucuresti", unde invata deja 100 de copii.

Cursurile se desfasoara dupa programa ministerului educatiei si chiar daca pun accentul pe disciplina, maicutele canta si danseaza cu cei mici insa mai presus de toate ii invata sa fie buni. Educatia religioasa este optionala, iar in institutie sunt primiti prescolari de orice confesiune.

Pentru program prelungit, adica de la 7:30 la 18:30, parintii platesc 850 de lei pe luna.

In gradinitele "Olga Gudyn" copiii sunt educati in sistem bilingv roman-englez care urmareste atat programa nostra cat si programa Cambridge. Parintii pot alege si optionalul de limba chineza.

Costurile totale ajung aici la 500 de euro lunar.

In Deutsche Schule Bukarest toate activitatile se desfasoara in limba germana si dupa programa nemteasca. Copiii mici invata laolalta cu cei mari, iar activitatile imbina elemente din mai multe materii.

Taxa de scolarizare trece si aici de 500 de euro. Parintii aleg gradinitele particulare pentru numarcul mare de optionale, cum ar fi limbile straine si sporturile. Totodata aici scapa de grupele supraaglomerate de la stat. In prezent peste 20.000 de prescolari sunt inscrisi in unitatile private acreditate sau autorizate de ministerul educatiei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO