Asociația „Dăruiește Viață” construiește încă un spital pentru copii, din donațiile românilor

Ultima actualizare: 28-10-2020 23:09

Se lucrează de zor la primul spital de oncologie pediatrică din România, construit de Asociația „Dăruiește Viață”, din donațiile românilor.

Acum, Asociația pornește un nou proiect: încă un spital în care vor fi mutate și celelalte secții din actualul spital de copii „Marie Curie”, construit în București, acum 40 de ani. Așa că este nevoie, de ajutorul nostru, al tuturor.

Aceşti copii sunt veterani în lupta cu o boală nemiloasă. Uneori, camarazi de-ai lor pierd bătălia. Dar ei, cu ajutorul nostru, vor câştiga războiul.

Simona și-a petrecut o bună parte din ultimii patru ani pe un pat de spital. În primăvara lui 2016 a intrat într-o poveste, cu nume complicat, care i-a dat viaţa peste cap. Spitalul i-a devenit casă.

Simona: "Pentru mine a devenit casa mea acest loc. Când mă duc acasă e ceva străin. Şi când vin aici e ca și când m-aş duce acasă."

Din această casă, amplasată la etajul 5 în secţia de oncologie a spitalului Marie Curie lipseau multe. Cel mai grav era că 30 de copii şi 30 de părinţi aveau acces la doar două toalete şi un singur dus.

În bătălia pe care o duce, Simona a pierdut un picior, iar acum e tot aici. Iar condiţiile sunt aceleaşi. Ba, e chiar mai rău.

Simona: "Cel mai important lucru care lipseşte sunt băile. Deci este cel mai important lucru şi cel mai greu. Sunt multe persoane, mulţi copii cu mamele şi e e mereu aglomerat.

La duş, a apărut şi un tomberon în care toată secţia arunca gunoiul.

Mama Simonei: "Îl ţinem în baie în duş, care este şi aprope de duș unde te speli, nu mai zic de miros, e ceva de nedescris."

Pentru aceşti copii, aflaţi într-un război crunt, asociaţia Dăruieşte Viaţa a ridicat un spital care e aproape gata. Din donaţii. Are nouă niveluri şi va fi dotat cu cele mai moderne echipamente.

Iar acum, Asociaţia va mai construi încă unul în care vor fi mutate toate secţiile din actualul spital de copii Marie Curie, care este vechi şi depăşit.

Oana Gheorghiu, vicepreşedinte Asociaţia Dăruieşte Viaţa: "Estimăm că va fi o clădire similară cu cea pe care am construit-o, în jur de 12.000 de metri pătrați. Asta înseamnă că avem că avem nevoie de încă 20 de milioane de euro să o ridicăm şi probabil alte 10 (milioane de euro, n.r.) să o dotăm, dacă între timp nu se hotărăşte statul român să vină şi el şi să pună umărul la acest proiect."

La etajul 1 câteva saloane sunt gata. Aşa arată.

Sunt dulapuri destul de spaţioase, iar pacientul are unde să își lase bagajele. În acest moment le lasa pe sub paturi sau pe unde găsesc loc. Acest salon este cu două paturi. De aici se desface o perdea care oferă cumva o intimiatate. Şi ce este foarte important sunt aceste două paturi pe care aparţinătorii, mamele se pot odihni.

E nevoie de ajutorul tuturor pentru a construi mai departe. Pe www.daruiesteviata.ro găsiţi conturile în care puteţi dona. Firmele pot descărca formularul prin care la final de an pot direcţiona pentru această cauză 20 la sută din impozitul pe profit, care s-ar pierde altfel în bugetul statului.

Iar cu un SMS la 8864, cu mesajul "spital" contribuiţi cu 4 euro pe lună. Împreună, vom câştiga acest război.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO