Asa arata anuntul care trebuie pus in geam de toti comerciantii, de la 1 martie: "Solicitati si pastrati bonurile fiscale"

Dată publicare: 14-02-2015 15:43
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


bon fiscal

Magazinele din Romania au obligatia, de la 1 martie, sa detina la vedere un afis informativ cu un numar de telefon la care cumparatorii pot reclama neemiterea unui bon fiscal pentru produsul achzitionat.

Cumparatorii pot reclama comerciantii care nu emit bon fiscal la un numar de telefon pus la dispozitie de Fisc, care va fi afisat obligatoriu in magazine de la 1 martie.

Astfel, ANAF urmeaza sa verifice activitatea firmelor care au emis bonurile castigatoare la loteria fiscala.

Apelul la numarul de telefon 0800.800.085 pus la dispozitie de ANAF este gratuit.

"Autoritatile vor pune la dispozitie un Telverde la care veti suna. La acel Telverde va raspunde o persoana sau un reprezentant care va va directiona mai departe. O echipa a ANAF care ori atunci, ori cand timpul ii va permite, va va lua toate datele de contact, deja are ziua si ora. Daca magazinul de unde va cumparati o pereche de pantofi de 300 de lei, de exemplu, va avea emis inainte de data si ora la care sunati un bon fiscal de 300 de lei, atunci va avea o problema", a declarat recent  ministrul Finantelor, Darius Valcov.

Cumparatorii trebuie sa anunte la telefon locatia de unde achizitioneaza produsul pentru care comerciantul refuza sa emita bon fiscal, fiind inregistrata automat data si ora apelului.

Loteria bonurilor fiscale va consta in extrageri lunare sau ocazionale a bonurilor primite de cumparatori si cu posibilitatea ca, din martie, un client sa aiba dreptul sa nu achite produsul selectat sau consumat daca nu a primit bon fiscal de la comerciant.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO