In 2015, tot mai multe cupluri se cunosc pe internet. Ce sunt si cum functioneaza aplicatiile precum Tinder

06-03-2015 18:30


Aplicatiile pentru gasirea partenerului au devenit un adevarat fenomen. Mai toate functioneaza pe acelasi sistem: utilizatorii sunt instiintati, atunci cand apar prin preajma, posibili parteneri, sau partenere.

Sistemul ii afiseaza cu fotografii pe toti cei care li s-ar potrivi, pe o raza de cativa kilometri. Jocul a devenit atat de popular, incat prin intermediul lui se intalnesc zilnic, zeci de milioane de oameni.

S-ar putea spune ca aplicatiile pentru intalniri provoaca dependenta, si asta pentru ca transforma iubirea intr-un joc, spun utilizatorii. Oamenii nu mai simt presiune si nu mai au emotiile unei intalniri fata in fata. Asa ca sansele de a cunoaste pe cineva se maresc semnificativ. Mihai este unul dintre cei care si-au incercat norocul pe Tinder.

"Te-ai intalnit cu vreo tipa?
- Vrei sa fiu sincer? Da. Am propus.
- Si de ce nu a mers?
- A mers rau ca nu tu nimica...nici un like nicio intalnire...ceva..."

Macar nu s-a simtit refuzat. Si asta pentru ca sistemul ii permite utlizatorului sa nu devina penibil.

Cei care ii plac nu afla acest lucru daca nu il plac si ei pe el. Doar cand exista dorinta de ambele parti si utilizatorii se cauta intre ei, sistemul le permite celor doi sa se cunoasca. Tinder, spre exemplu, le da posibilitatea utilizatorilor sa vada toate persoanele care folosesc aplicatia pe o raza, de la 2 la 161 de km.

Chiar daca nu au noroc de la prima intalnire, jocul e tentant.

"Inviti tipele alea sa se intalneasca cu tine? Pai le-am dat doar accept nu am vorbit cu ele. Pai de ce? Pai nu mi-a dat nimic...nu a vorbit ele."

"Folositi aplicatia Tinder? DA. V-ati intalnit cu vreo tipa? Nu. De ce? Nu pot ca ma supravegheaza sotia. Dar e foarta interesanta aplicatia."

Aceasta aplicatie importa informatiile de pe profilul de Facebook: fotografii, prieteni comuni, numele, varsta si interesele.

Alte aplicatii similare cum ar Let's date, recomanda chiar si un loc public de intalnire. Iar pe Ok Cupid utilizatorii pot sa spuna de la inceput daca isi doresc o relatie serioasa sau doar o aventura.

Jocul de-a dragostea pe internet a captat pana acum peste 100 de milioane de utilizatori.

VIDEO PROTVPLUS.RO