Apa otravita pentru cei peste 50.000 de oameni din Slobozia


Ultimul update: Marti 29 Mai 2012 09:52
Data publicarii: Marti 05 Mai 2009 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Primarul a vrut sa le construiasca un nou sistem de alimentare cu apa, pe care a dat peste 3.000.000 de euro si care s-a dovedit a fi un esec.

 

Cand au dat drumul la robinete, a inceput sa curga o apa extrem de periculoasa, cu o concentratie de amoniu de peste trei ori mai mare decat limita admisa.

In data de 5 iulie 2008, cand vechea sursa de alimentare a cedat, primaria a decis sa furnizeze apa din puturile de la marginea orasului, chiar daca nu avea autorizatie sanitara. La robinete a inceput sa curga o apa periculoasa, cu concentratii de clor, hidrogen sulfurat si amoniu mult peste valorile admise.

Vechea conducta a fost intre timp reparata. Fara sa clipeasca, primarul Ionascu sustine ca apa din noua sursa va fi, in curand, buna de baut. Specialistii il contrazic.

Clorul nu este indicat in cantitati peste limite, deoarece provoaca reactii toxice. Cu alte cuvinte: cancer. Iar amoniul, intr-o concentratie mai mare decat limita admisa, poate provoca alergii, in special la nou-nascuti si gravide, sustin medicii.

VIDEO PROTVPLUS.RO