Antrenament ca al trupelor americane de elita. Vanatorii de munte au salvat un diplomat ostatic si au rezistat 5 zile in frig

Dată publicare: 14-02-2015 08:31
Dată actualizare: 17-02-2015 07:01


Scene desprinse dintr-un film de actiune s-au derulat toata saptamana in muntii Bucegi.

Vanatorii de munte s-au antrenat dupa metodele folosite de trupele americane de elita. In cadrul exercitiilor, militarii din Brigada 2 Sarmisegetuza au recuperat un diplomat strain luat ostatic de insurgenti si au supravietuit 5 nopti sub cerul liber, in conditii de iarna aspra.

Potrivit scenariului, ostaticul se afla intr-un cort, sub paza, si trebuie eliberat de vanatorii de munte, camuflati in alb. La semnalul stabilit se declanseaza asaltul. Lunetistii elimina santinelele inamice, in vreme ce camarazii lor se apropie de tinta.

Militarii trebuie sa ocheasca perfect, din alunecare pe schiuri.

Pentru a-si insusi tehnicile de supravietuire pe munte, cei 200 de militari au fost obligati sa reziste 5 zile sub cerul liber, in mijlocul padurii. Au dormit in adaposturi improvizate si au obtinut apa de baut din topirea zapezii.

Militar: "Am gasit acest brad cazut la pamant, zapada aprope un metru, efectiv am sapat in jurul bradului si cu ajutorul materialelor din dotare, niste schiuri si o foaie de cort, avem adaopst pentru 3-4 persoane."

Militar: "In asta poti sa supravietuiesti pana la primavara cand se topeste asta."

Locotenent colonel Dorinel Cotea, purtatorul de cuvant al Brigazii 2 Vanatori de Munte Sarmisegetuza: "Ceea ce ne bucura foarte mult pe timpul acestei tabere este faptul ca putem lucra cu oamenii si sa sudam echipele."

Spre bucuria comandantilor, toti militarii romani au trecut cu brio aceste exercitii dure, dovedind ca sunt pregatiti pentru misiuni reale.


VIDEO PROTVPLUS.RO