Amenda primită de o femeie din Sibiu care nu și-a renovat fațada, deși a fost înștiințată


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 31 Octombrie 2018 12:46
Categorie: Stiri Sociale

Sute de oameni din Sibiu au fost amendaţi pentru că nu au renovat faţadele clădirilor pe care le deţin.

Oraşul va găzdui la primăvară summitul Uniunii Europene, la care vor participa 27 de şefi de stat sau de guvern şi mii de invitaţi străini, aşa că primăria vrea că măcar centrul să arate civilizat.

Proprietarii imobilelor părăginite se plâng, însă, că nu au bani, dar şi că obţinerea autorizaţiilor pentru demararea lucrărilor este complicată.

În ultimele 4 luni, poliţia locală Sibiu a împărţit amenzi de câte 1000 de lei proprietarilor a peste 400 de imobile din centrul oraşului şi de pe străzile adiacente. Cei vizaţi spun că sunt mai mulţi proprietari într-o curte şi le este greu să se organizeze.

Proprietar imobil: - Să renovăm faţada. Asta a fost singurul motiv pentru care am fost amendaţi.

Reporter: - V-au dat un termen de păsuire?

Proprietar imobil: - 3 luni de zile, dacă nu facem nimic, vin iar şi sub incidenţa articolului şi probabil iar amendaţi.

Proprietară imobil: - Am primit amendă 10 milioane în 48 de ore jumate. Am plătit-o.

Reporter: - Ce veţi face? Vă apucaţi de renovat?

Proprietară imobil: - Normal, dar durează mai mult aprobările decât avizele de la primărie, trebuie arhitect, proiectant, de la cadastru, multe, multe şi toate, tot pe bani.

Cei din primărie spun însă că aceste sancţiuni nu au venit din senin şi că respectivii proprietari au fost avertizaţi încă din 2015 să-şi rezolve problemele.

"În perioada 2015-2017, poliţia locală a desfăşurat o amplă campanie de înştiinţare şi somare a proprietarilor acestor imobile, iar de anul acesta s-a trecut la aplicarea de amenzi", explică Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Administraţia a identificat încă o problemă care afectează imaginea oraşului. Peste 100 de clădiri, poduri, indicatoare rutiere şi faţade sunt împânzite cu graffity. Asta deşi Sibiul este gazda unui festival de street art şi are locuri special amenajate pentru această formă artistică de exprimare. Poliţiştii au reuşit să prindă 5 minori care au desenat pe pereţi, iar acum părinţii lor trebuie să repare suprafeţele mâzgălite.

Municipalitatea a alocat pentru pregătirile summit-ului Uniunii Europene un buget de 20 de milioane de lei. Evenimentul va reuni la Sibiu, pe lângă şefii de stat şi de guvern ai statelor membre, 36 de delegaţii oficiale, 400 de invitaţi de rang înalt, aproximativ 900 de jurnalişti şi peste 100 de traducători.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Majoritatea şoferilor se tem să iasă în trafic. De ce nu sunt sancționați cei agresivi
Ce a pățit un bărbat depistat că transporta ilegal porci
Aluziile sexuale în spațiul public, amendate cu 10.000 de lei. ”Sunt fluierată pe stradă”
VIDEO PROTVPLUS.RO