"Ajuta-ma! Am 70 de ani, ajuta-ma!". Parasit de familie, un batran fara picioare risca sa moara de frig

Dată publicare: 09-01-2015 13:24
Dată actualizare: 12-01-2015 06:57


Caz socant in Valcele, judetul Covasna, unde un batran de 71 de ani, fara picioare, a fost abandonat de toti ai lui. Nemancat si speriat ca ar putea degera in casa transformata in congelator, omul s-a tarat in strada si a implorat ajutor.

O soferita care trecea intamplator pe acolo a oprit si, impresionata, a incercat sa-l ajute. Asa a aflat ca intreaga comunitate stie de soarta crunta a bietului om, dar nimeni nu vrea sa il ajute pe motiv ca e alcoolic si razbunator.

Femeia care a oprit sa il ajute pe batran a aflat ca joi omul a fost luat de doua ori de ambulanta dar de fiecare data a fost adus inapoi in acelasi loc, pe motiv ca nu e bolnav, iar spitalul nu are ce sa-i faca.

Omul are casa, pamant si chiar si frati instariti, vecini cu el. Nici nu vor sa auda de batranul pe care il acuza ca e alcoolic si procesoman. Arata cu degetul spre primarie, dar edilii au ridicat din umeri.

Ingrozita ca omul ar putea muri la -20 de grade, cat aratau termometrele la Valcele, soferita a chemat reporterii. De voie-de nevoie, autoritatile au promis ca vor cauta un azil, iar echipajul SMURD, chemat pentru a treia oara, l-a dus pe om intr-un adapost, unde sa stea pana i se rezolva situatia.

In situatia limita in care se afla, batranul de 71 de ani, fara picioare, putea muri oricind in gerul crunt din Covasna.

Femeia a batut pe la porti si asa a dat chiar peste sora batranului.

Edilii spun insa ca, din lipsa de bani, au desfiintat serviciul social al primariei. Considera insa ca mia de lei pe care batranul o primeste pentru handicapul lui este arhisuficienta, iar omul n-ar trebui sa se planga de nimic.

Ca o ironie a sortii, batranul si-a pierdut picioarele in urma cu mai bine de zece ani, dupa ce a degerat la stana la care lucra ca cioban.

In tinerete a stat mult prin puscarii si i se dusese vestea ca e violent. A cazut apoi in patima bauturii, iar acum toata lumea il evita. Doar echipajele AMURD il mai ingrijesc din cand in cand, chemate prin 112.

Reprezentantii primariei au promis ca vineri vor discuta din nou cazul batranului, inclusiv cu rudele apropiate. Promit si ca se vor interesa de un azil care sa-l primeasca, mai ales ca are venituri din care sa fie acoperite cheltuielile sederii intr-un centru special.


VIDEO PROTVPLUS.RO