Aglomerație mare la munte de Sf. Maria. Soluția găsită de turiștii care n-au avut loc la terase

15-08-2018 19:11


În timp ce jumătate de Românie este la mare, cealaltă s-a mutat la munte. Staţiunile de pe Valea Prahovei sunt arhipline şi peste tot se sta la coadă.

Locurile de parcare sunt prea puţine, la terase cu greu găseşti o masă liberă, iar la intrarea în muzee se aşteaptă zeci de minute. La toate acestea, se adăugă aglomeraţia infernală de pe DN1.

Românii care dimineaţa s-au pornit spre munte şi-au început vacanţa cu nervi.

Din cauza căldurii şi pentru că s-a circulat doar în viteză I, motoarele maşinilor au cedat. Pe un domn, de pildă, care de ziua lui a vrut să îşi ducă familia la Buşteni, amiaza l-a prins meşterind sub capotă.

"Prea mult stat în circuit, motorul s-a încălzit şi a rămas termostatul blocat deschis şi acum o mică remedieră de schimbat", spune acesta.

Cei 40 de kilometri dintre Comarnic şi Predeal, care în mod normal se parcurg în trei sferturi de oră, le-au luat miercuri şoferilor mai mult de două ore.

"Suntem plecaţi din 5 ani în ţări străine şi venim şi dăm de haosul ăsta din România", spune un turist.

Când, în sfârşit, au ajuns la destinaţie, turiştii au tras adânc aer în piept. La Bran, pentru că trotuarele sunt ocupate cu chioşcuri şi tarabe, oamenii s-au înghesuit pe şoseaua mult prea îngustă.

Găsirea unui loc de parcare a fost aşadar o provocare.

"Nu sunt locuri de parcare, am căutat o jumate de oră şi am pus maşina aici, pe trotuar. E pericolos, dar efectiv nu ai unde să opreşti", spune un bărbat.

O adevărată probă a nervilor a fost şi găsirea unui loc la terase. Cine nu a ocupat o masă, a mâncat pe unde a apucat, ori şi-a luat grătarul la pachet şi a plecat în căutarea unei pajişti libere.

"Am comandat trei porţii de cartofi cu carne, am plătit 75 de lei şi la pachet, suntem în tranzit, plecăm mai departe de aici", spune un turist.

Înghesuiala a fost cuvântul de ordine şi la Sinaia.

"Am stat mult la coadă până să îmi iau de mâncare, foarte, foarte aglomerat", spune turiștii.

Cozi enorme au fost şi la telecabină, dar şi la intrarea în muzee. Cel mai aglomerat a fost la Peleş, care numai miercuri a fost vizitat de mii de oameni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO