Fosta campioană Adelina Gavrilă va naște peste câteva zile și are nevoie urgentă de sânge

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018 18:50
Categorie: Social

Adelina Gavrilă, fostă campioană la atletism, are nevoie de sânge, iar prietenii ei încearcă să convingă cât mai mulţi oameni să o ajute.

Tânăra aşteaptă un bebeluş şi va trece săptămâna viitoare printr-o operaţie de cezariană, însă din cauza problemelor care au apărut în timpul sarcinii, medicii vor fi obligaţi să-i facă şi o altă intervenţie chirurgicală extrem de complicată.

După a 4-a lună de sarcină, Adelina Gavrilă a fost diagnosticată cu placenta previa percreta. Mai exact, placenta a invadat peretele uterului şi s-a extins lipindu-se de peretele vezicii urinare.

Doctor Doru Herghelegiu: ''De la început sunt nişte semne, mai greu de cunoscut în faza iniţială a sarcinii, dar ele devin tot mai evidente pe măsură ce sarcina creşte. Este cea mai gravă patologie obstreticala''.

Tânără este deja sub supraveghere şi va naşte săptămâna viitoare. I se va face operaţia de cezariană, după care o aşteaptă o intervenţie complicată de aproximativ 5 ore. Doctorii vor încerca astfel să îi salveze viaţa. 2 medici specializaţi în anestezie şi terapie intensivă, 3 obstreticieni şi un urolog vor face parte din echipă.

Doctor Doru Herghelegiu: ''Incizia nu se va face în zona segmentului inferior, unde se face de obicei. Ocolim placenta dezvoltată cu probleme şi mergem mai sus''.

Medicii spun că în timpul operaţiei femeia va pierde mult sânge aşa că prietenii sportivei s-au mobilizat şi au pornit o campanie de ajutorare. Înotătoarea Camelia Potec este însărcinată şi nu poate dona, dar şi-a adus familia la Centrul de Transfuzii.

Camelia Potec: ''Și-a dedicat viaţa sportului, performanţei ca să ne reprezinte pe noi toţi, românii. Trece printr-un moment dificil, pe care nu-l doresc nimănui. Are nevoie de noi toţi, iar pe data de 2 august are nevoie de un ajutor mai mare de la Dumnezu pentru a trece cu bine prin operaţia pe care o va suferi''

Zeci de oameni s-au mobilizat până acum. La 39 de ani, tânăra va deveni mama pentru a doua oară. Adelina Gavrilă deţine recordul naţional la triplusalt, tineret sub 23 ani - cu o performanţă înregistrată în 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m în 2000.

A fost de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliata cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finală Europeanului din 2010, de trei ori participanta la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioana naţională.

VIDEO PROTVPLUS.RO
carne afumata, craciun, afumatori
Secretul celei mai populare afumători din România. Ce lemn foloseşte proprietarul
Elevii ar putea circula gratuit cu RATB din 2019. Ce a omis să spună Primăria
Sondaj: câţi români sunt de acord cu amnistierea sau graţierea corupţilor
Spectacol fascinant pe un lac de acumulare din Alba. Zeci de lebede au poposit aici
Cele mai populare căutări ale românilor în Google în 2018. Ce apare la secțiunea ”Ce este?”
Povestea cutremurătoare a celor doi copii abandonați de mamă pe asfaltul ud, în fața spitalului din Alexandria
Va vedem, Sibiu
”Vă vedem!” Se împlinește un an de când oamenii din Sibiu ies zilnic în stradă
Momentul magic din an în care toţi copiii îi scriu lui Moş Crăciun. Scrisoarea unor fraţi sărmani din Piteşti
Legea care stabileşte că patronul decide când îşi iau concediu angajaţii. Ce riscă cei care o încalcă
Busu este bine și se pregătește să revină cu Vremea și Problema lui Busu
Donații pentru pacienții nevoiași, oferite de personalul medical dintr-un spital din Botoșani
Socializarea s-a mutat aproape exclusiv în mediul virtual. Efectele acestei dependențe