Fosta campioană Adelina Gavrilă va naște peste câteva zile și are nevoie urgentă de sânge

Ultimul update: Vineri 27 Iulie 2018 20:25
Data publicarii: Vineri 27 Iulie 2018 18:50
Categorie: Social

Adelina Gavrilă, fostă campioană la atletism, are nevoie de sânge, iar prietenii ei încearcă să convingă cât mai mulţi oameni să o ajute.

Tânăra aşteaptă un bebeluş şi va trece săptămâna viitoare printr-o operaţie de cezariană, însă din cauza problemelor care au apărut în timpul sarcinii, medicii vor fi obligaţi să-i facă şi o altă intervenţie chirurgicală extrem de complicată.

După a 4-a lună de sarcină, Adelina Gavrilă a fost diagnosticată cu placenta previa percreta. Mai exact, placenta a invadat peretele uterului şi s-a extins lipindu-se de peretele vezicii urinare.

Doctor Doru Herghelegiu: ''De la început sunt nişte semne, mai greu de cunoscut în faza iniţială a sarcinii, dar ele devin tot mai evidente pe măsură ce sarcina creşte. Este cea mai gravă patologie obstreticala''.

Tânără este deja sub supraveghere şi va naşte săptămâna viitoare. I se va face operaţia de cezariană, după care o aşteaptă o intervenţie complicată de aproximativ 5 ore. Doctorii vor încerca astfel să îi salveze viaţa. 2 medici specializaţi în anestezie şi terapie intensivă, 3 obstreticieni şi un urolog vor face parte din echipă.

Doctor Doru Herghelegiu: ''Incizia nu se va face în zona segmentului inferior, unde se face de obicei. Ocolim placenta dezvoltată cu probleme şi mergem mai sus''.

Medicii spun că în timpul operaţiei femeia va pierde mult sânge aşa că prietenii sportivei s-au mobilizat şi au pornit o campanie de ajutorare. Înotătoarea Camelia Potec este însărcinată şi nu poate dona, dar şi-a adus familia la Centrul de Transfuzii.

Camelia Potec: ''Și-a dedicat viaţa sportului, performanţei ca să ne reprezinte pe noi toţi, românii. Trece printr-un moment dificil, pe care nu-l doresc nimănui. Are nevoie de noi toţi, iar pe data de 2 august are nevoie de un ajutor mai mare de la Dumnezu pentru a trece cu bine prin operaţia pe care o va suferi''

Zeci de oameni s-au mobilizat până acum. La 39 de ani, tânăra va deveni mama pentru a doua oară. Adelina Gavrilă deţine recordul naţional la triplusalt, tineret sub 23 ani - cu o performanţă înregistrată în 1999 de 14,71 m, dar şi recordul la tineret, în sală: 14,39 m în 2000.

A fost de trei ori finalistă la Campionatul Mondial de atletism în sală, medaliata cu bronz la Campionatul Mondial U20 din 1996, locul 5 în finală Europeanului din 2010, de trei ori participanta la Jocurile Olimpice şi de zece ori campioana naţională.

VIDEO PROTVPLUS.RO
daria olimpica
Medalii de aur și bronz pentru România la Olimpiada internaţională de Astronomie
Populaţia, la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani. Ţara care s-a umplut de români
Imagini cu șantierul primului spital de oncologie pediatrică din România
Măsura luată de Guvern care ar putea salva turismul balnear din România
Visul unui băiețel lăsat de mamă în grija bunicii: „Să ajung ceva în viaţă, nu să stau cu mătura pe stradă”
Turiștii străini, întâmpinați de mizerie și clădiri șubrede în centrul Capitalei
ziua alimentatiei
Românii mănâncă mult și prost. Greșelile făcute în privința alimentației
Angajații mai multor companii din Timișoara, convinși să meargă să doneze sânge
După o vară secetoasă, urmează o toamnă păguboasă pentru agricultori. Efectele negative
Pompierul erou care a salvat o femeie în timpul său liber. A intrat în flăcări fără echipament
Sibiul devine pentru 7 zile capitala filmului documentar. Prețul unui bilet la festival
Teatrul de Operă şi Balet din Constanța, fără balerini. Cum fac față artiștii spectacolelor