Actiune de interventie contracronometru. Un turist ceh a fost salvat dupa 7 ore in care a fost blocat in zapezi

03-03-2015 12:57


Operatiune de salvare contracronometru in judetul Hunedoara, dupa ce un turist ceh de 24 de ani s-a accidentat la o partida de schi in Muntii Retezat.

Tanarul plecase impreuna cu opt prieteni de pe varful Bucura si, la un moment dat, din cauza ghetii, a cazut si si-a rupt piciorul. Mai multe echipe de salvamontisti si de jandarmi montani au reusit sa-l recupereze, dupa 7 ore de chin, in toiul noptii. Apoi l-au transportat pe targa pana la sosea, de unde a fost preluat de o ambulanta.

Turistii venisera de cateva zile din Cehia la o partida de schi in retezat. Luni dupa-amiaza, unul dintre ei a suferit un accident teribil iar prietenii lui au sunat la 112. 15 salvamontisti si jandarmi montani s-au impartit in mai multe echipe si au plecat in cautarea ranitului.

Operatiunea a fost extrem de dificila. Salvatorii au fost nevoiti sa razbata prin nametii de un metru si jumatate si sa infrunte intunericul. Abia dupa sapte ore au reusit sa-l recupereze pe turistul ranit si sa-l coboare cu o targa pana in zona localitatii Calnic. Turistul ranit a fost preluat de o ambulanta care l-a dus pana la spitalul judetean din Deva, unde va ramane internat.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO