500 de oameni au alergat la un maraton caritabil in Aiud. Cine este romanul care a participat la 171 de astfel de competitii

Ultima actualizare: 29-03-2017 07:18

Maraton cu scop nobil la Aiud, in Alba. Peste 500 de oameni din toata tara s-au aliniat la start si au pornit pe un traseu deloc usor, intr-o competitie menita sa ajute in final oameni suferinzi.

Ideea acestui eveniment ajuns deja la a treia editie ii apartine unui barbat care - desi nu are o mana - alearga la maratoane dificile si ii inspira si pe altii sa nu se lase doborati.

Startul s-a dat in centrul orasului Aiud. In cadrul concursului au fost doua probe - una de maraton, de 45 de kilometri, si una de semi-maraton, de 22,5 kilometri, care s-au desfasurat atat pe strazile din oras, cat si prin padure, pe poteci turistice marcate.

Participant: "Traseul este dificil, dar cu un pic de pregatire poti sa il dibuiesti."

Domnul Ilie este din Bucuresti si a alergat peste 6.500 de km in ultimii noua ani.

Ilie Rosu, maratonist: "171 de maratoane peste tot in Romania si Europa. Am facut si un tur al continentelor. Maratonul inseamna pentru fiecare alergator o renastere si ceea ce facem noi inseamna energizantul de care au nevoie sa merga mai departe, sa duca o viata normala si sa lupte exact cum lupta un maratonist."

Participantii nu au platit o taxa de inscriere, dar au fost incurajate donatiile. Banii stransi vor ajunge la militari raniti in misiuni si la persoane cu handicap neuromotor. Levente Polgar a ramas fara o mana in urma unui accident, cand era copil, iar de trei ani organizeaza acest maraton cu scop caritabil.

Levente Polgar, maratonist: "Eu am trecut prin cateva lovituri dure date de catre viata. Sa aducem aportul nostru de sustinere pentru cei care au nevoie de ajutorul nostru."

Participant: "In primul rand castigam sanatate, ne place si este modul nostru de a trai viata. Alergam pentru cauza pe care el o sustine."

Gabriela Szabo, atleta: "Asemenea evenimente trebuie incurajate si sustinute. Avem nevoie de o Romanie sanatoasa si de oameni sanatosi."

La final, concurentii s-au relaxat si s-au ospatat cum se cuvine. Toti cei prezenti au mancat pe saturate gulas gatit la ceaun!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO