44 de fermieri au descoperit reteta pentru a vinde mai usor si la preturi mai bune. "E primul astfel de magazin din Romania"
Unde-s multi, puterea creste! Asta si-au spus peste 40 de fermieri din Alba, care s-au unit intr-o cooperativa agricola ca sa-si vanda mai usor produsele si la preturi mult mai bune.
Au adunat dulceturi, zarzavaturi, branzeturi, mezeluri, vinuri sau paine pe vatra si au deschis si un magazin, ca sa elimine intermediarii si sa le vanda direct clientilor.
Pentru ca au inteles ca doar uniti pot avea un cuvant pe piata, 44 de tineri fermieri s-au unit intr-o cooperativa agricola. Dragos e din Radesti, Alba, si are peste un hectar cultivat cu legume. A terminat facultatea la Cluj, a luat 40.000 de euro, bani europeni, si vrea sa isi amenajeze si solarii.
Alegeri 2024
10:00
Ce averi au candidații la alegerile prezidențiale. De la terenuri și case până la lingouri de aur, bijuterii și tablouri
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
Dragos Delean, producator: "E o oportunitate de desfacere a marfii mai buna si cum zice dictonul "unde sunt multi puterea creste", comparativ cu cei care stau pe piata si nu reusesc sa isi valorifice marfa. Pretul este onorabil, fiind intr-o cooperativa, avem posibilitatea sa fim promovati."
Oamenii nu au productii uriase, ci sunt mai degraba mici agricultori care se bazeaza pe reclte cat mai sanatoase.
Anuta Safta, producator: "Mi-a suras ideea de a intra in aceasta cooperativa. Producem la tara multe legume pe care in piata greu le valorificam, dar aici nu, avem certitudinea ca se vand sunt produse naturale."
In plus, un magazin cu preturi de producator e o bucurie si pentru clienti.
Client: "Sunt produse de casa, sunt foarte bune. Preturile? Convenabile."
Pe viitor, membrii cooperativei agricole vor sa infiinteze si un depozit de colectare local si sa deschida si alte magazine cu bunatati romanesti.
Alin Bobean, reprezentant cooperativa: "Acesta este primul magazin al unei cooperative din Romania. Vrem sa sprijim producatorii sa isi vanda fara intermediari."
Producatorii locali din Alba, Cluj, Mures, Sibiu si Hunedoara, care fac parte din cooperativa agricola, administreaza impreuna peste 500 de hectare de pamant.