10 frati din Maramures, care se descurca greu, se roaga si anul acesta sa vina iepurasul: "Inainte am locuit intr-un grajd"

28-03-2015 07:58


10 frati din Maramures, care s-au confruntat de prea mici cu greutatile vietii, se roaga si anul acesta sa-i viziteze Iepurasul.

Stiu ca urechiatul lasa daruri doar la copiii cuminti, iar la acest capitol nimeni nu are ce sa le reproseze. Au trait ani de zile intr-un grajd si, din munca lor si a parintilor, ajutati de un preot din Italia, au reusit sa construiasca o casa, pe care o pretuiesc mai presus decat orice. Din respect pentru munca lor, merita sa se bucure acum de sarbatoarea de Paste, ca orice alt copil.

La doar 13 ani, Alina se descurca exact ca o mama adevarata. Iar Daniel, fratele ei mai mare, este stalpul familiei cand parintii lipsesc de acasa. Ei stiu cel mai bine greutatile prin care au trecut, si nu vor ca si fratii lor mai mici sa dea piept cu ele.

Daniel Tincu: "Inainte am locuit intr-un grajd. Acolo, aproape un an, acoperisul era tot spart si ploua in casa si pe pat."

Padre Filipo - cum il numesc copiii - le-a intins acum cativa ani o mana salvatoare. Este un preot din Italia care a aflat de traiul greu al micutilor si, impresionat de povestea lor, le-a trimis materiale de constructie, haine si mancare. Datorita lui au astazi un loc al lor - pe care-l pot numi casa.

Preotul din Italia n-a uitat de cei 10 frati. In fiecare an ii duce in peninsula, unde micutii sunt gazduiti la diferite familii. Cand se intorc acasa - spun ei - parca se trezesc dintr-un vis frumos. Si tot intr-un vis traiesc acum, cand se gandesc ca peste doua saptamani la toti copiii vine iepurasul... Cu modestie, marturisesc ce ar vrea sa le aduca.

Daniel (ne arata papucii lui): "Astia-s de la tati, mi-i i-a dat pentru ca lui nu-i mai sunt buni, dar s-o dezlipit si talpa."

VIDEO PROTVPLUS.RO