10.000 de pelerini la manastirea Maria Radna din Arad, de Sfanta Marie Mica. Oamenii au cules "lacrimile Maicii Domnului"

Ultima actualizare: 11-09-2015 07:07

De Sfanta Marie Mica, manastirea Maria Radna din judetul Arad a fost neincapatoare. Peste zece mii de pelerini din toate colturile tarii au venit sa se roage la icoana facatoare de minuni.

Apoi, potrivit obiceiului, oamenii au urcat pe dealul din spatele Manastirii, de unde au cules lacrimile Maicii Domnului, niste boabe albe care se gasesc la radacinile copacilor, doar in preajma acestei sarbatori.

Slujba de Sfanta Marie mica se tine, in fiecare an, in 7 limbi. Este momentul din an cand vin cei mai multi pelerini la manastire. Printre ei si un barbat, in varsta de 65 de ani, care traieste singur demai multi ani, dupa ce fiul si fosta sotie au emigrat in America.

Dupa slujba, pelerinii refac drumul Crucii si urca pe dealul din spatele Manastirii. Acolo se opresc si cauta la printre radacinile arborilor lacrimile Maicii Domnului, semintele unor copaci care au capatat valoare simbolica.

O batranica in varsta de 81 de ani pastreaza de fiecare data boabele albe, culese de la Radna. Este convinsa ca aduc noroc si sanatate.

In 1992, Papa Ioan Paul al Doilea a oferit manastirii titlul de basilica papala. Manastirea poarta hramul Maicii Domnului si a fost renovata recent. S-au investit 10 milioane de euro, bani europeni.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO