1.000 de oameni au alergat in Parcul Tineretului, din Capitala, la Crosul Padurii. Promisiunea facuta de ministrul Mediului

Ultima actualizare: 20-04-2016 00:38

Peste o mie de oameni, iubitori de sport in aer liber, au participat duminica dimineata la crosul padurii, in parcul Tineretului, din Capitala.

Au alergat pentru ca terenurile lasate de izbeliste sa fie impadurite. Abia intorsi de la Polul Nord, Vlad Tanase si Andrei Rosu au participiat si ei la maraton.

Participantii au alergat intre 5 si 15 kilometri, dupa cum i-au tinut picioarele. La linia de start s-au asezat si Vlad Tanase si Andrei Rosu, care s-au intors cu fruntea sus de la cursa de la cercul polar. Andrei a facut echipa cu cei doi copii de 4 si 7 ani.

Andrei Rosu: "Alerg pentru viitorul copiilor, pentru un aer curat, pentru a evita desertificarea Romaniei si sunt sigur ca si ei vor prelua pasiunea noastra pentru alergare si pentru a sustine cauze sociale."

Vlad Tanase: "Vrem sa tragem un semnal de alarma cu privire la necesitatea impaduririlor. Ridicati-va de pe canapele si invatati-va sa faceti sport, pentru ca este un obicei foarte sanatos."

Ministrul Mediului a promis ca va dubla numarul de puieti stransi in urma crosului si a alergat 5 kilometri pentru aceasta cauza.

Printre participanti s-a aflat si un caine care a trecut cu brio linia de final.

In urma crosului, opt hectare de teren din sudul tarii vor fi impadurite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO