Copiii pentru care Sarbatorile inseamna un salon mic de spital si lupta continua pentru viata. Sa ii ajuti nu te costa nimic
Sarbatorile inseamna acasa, familie, prieteni. Din pacate, nu pentru toti. Sute de copilasi sunt chiar acum pe un pat de spital. Au cancer si nu ajung acasa cu lunile.
Ne rugam pentru sanatatea lor dar ii putem ajuta si sa-si duca suferinta in conditii mai bune. Voluntarii de la ''Daruieste Viata'' vor sa construiasca in curtea spitalului ''Marie Curie" din Capitala o clinica de oncologie noua. Iar firmele le pot da o mana de ajutor daca redirectioneaza 20 la suta din impozitul pe profit pe bursadefericire.ro.
Priviti aceste imagini. 2 copii se foiesc in pat. 2 mame misuna in jurul lor. Asta fac zi si noapte. Acum imaginati-va pentru o secunda cum ar fi sa traiesti in aceste conditi luni la rand. Salonul 523 este locul in care viata a aruncat aceste suflete. Ea este Maia. Are 8 ani. E aici din luna septembrie impreuna cu mama. Se sutin una pe alta, isi dau putere. O boala nemiloasa, cu nume complicat, a ales-o pe ea.
Catalina Paduraru: Cand auzi spui Doamne fereste si mergi mai departe. Dar cand ti se intampla tie...e cumplit. Nu accepti. La inceput nu accepti ideea, dupa aia spui nu se poate si dupa aia cauti solutii
Ea este Flavia. Imparte cu mama acest pat lipit de un calorifer ruginit de mai bine de 11 luni.
Aici traiesc, lupta, invata, aici isi dau tezele. Si au zece pe linie. Flavia E clasa a V-a. S-au mutat aici. Peste tot sunt bagaje, iar sub pat, troneaza un lighean rosu. In el se spala Flavia pentru ca in salon nu exista exista baie. Pentru toata sectia, la cap de coridor sunt doar 2 toalete si doua dusuri. Asa ca pacientii sunt spalati in lighean, in salon.
Mihaela Blondea: Citostaicul asta cam miroase...miroase pielea de la citostatic. Mai ales ca e spatiu mic, daca nu te speli...
Locul ar trebui sa fie complet steril iar lucrul asta e imposibil de realizat aici. Sectia de oncologie de la marie Curie e un spatiu mic, cu multi oameni care intra si ies. Copiii au imunitatea scazuta si orice virus poate sa le complice boala. Sunt saloane si cu 4 paturi, adica 4 copii si 4 adulti intr-o singura camera.
Cristian Scurtu, medic: Ar trebui sa avem saloane cu 1-2 paturi. Sa avem si posibilitatea de a sta insotiorii. In strainatate sunt paturi din astea de se strang dimineata si dispar din salon. Sau dispar. Si s-ar crea si unele situatii conflictuale. Ca sa nu credeti ca toti aprintii se impaca foarte bine in special, ammele. Cand sunt 3 in salon mai sunt si conflicte. Ca a stanutat, ca are prea mult bagaj, ca a bagat prea mult in frigider
Afara ninge. Flavia isi doreste ca zapada sa acopere tot griul din jur. Sunt luni de cand n-a mai iesit de aici. Ar vrea sa se joace. N-are unde unde. Nu e loc. Singurul spatiu de joaca e holul. Unde se intalnesc doctori, pacienti, apartinatori, vizitatori. Psihologii sustin ca spatiul, mediul, starea de bine conteaza enorm in lupta cu boala. Tocmai de aceea, la Marii Curie se va contrui o clinica noua pentru acesti copii. Asa va arata. Va avea 3 etaje, fiecare salon va avea dus si toaleta si maxim 2 paturi, vor fi multe spatii de joaca. Vor fi si spatii pentru parinti. Proiectul este pornit de voluntarii de la asociatia Daruieste Viata.
Carmen Uscatu: Va exista un spatiu generos de joaca pentru ca se ciunoaste ca acesti copii stau culunile cu anii in spitale, o sala de cinema, uncabinet de consileira psihologieca. Nu va fi un spatiu ca acasa dar va fi un spatiu centart in jurul copilului in care el se va putea vindeca si datorita unei stari de bine.
Pana acum Asociatia a reconstruit si dotat 3 sectii oncologice in tara, la Brasov, timisoara si spitalul Elias, s-au construit 18 camere sterile, laboratoare, sali de primire s-au cumparat aparate si s-a triplat capacitatea de transplant de celule stem in Romania. In total, peste 6 milioane de euro au fost investite in spitalele de stat.
Pentru Clinica de la Marie Curie pana acum s-au strans 2 milioane de euro. Mai e nevoie de inca 3 milioane. Acesti bani pot adunati in principal cu ajutorul oamenilor de afaceri.
O facilitate fiscala unica in europa permite firmelor sa redirectioneze 20 la suta din impozitul pe profit catre un ong. Pe bursadefericire.ro, o platforma deschisa de asociatie gasiti formularul de donatie iar procedura este extrem de simpla. Impreuna putem ii putem ajuta pe acesti copii sa-si duca lupta in alte conditii. Mai bune.