Noile destinații exotice preferate ale românilor. Vaccinarea este obligatorie

×
Codul embed a fost copiat

Numărul românilor dornici să descopere destinații exotice este în creștere, anunță agențiile de turism. Sunt tot mai mulți cei vor să facă plajă, de pildă, în Indonezia și insulele din Oceanul Indian, ori să meargă în safari în Tanzania.

Și, pentru că în aceste locuri pândesc boli periculoase, care le pot strica sejurul, oamenii se vaccinează. Lista cu țările unde este necesară imunizarea este actualizată permanent, de Organizația Mondială a Sănătății.

De aproape zece ani, Paul Moca şi soţia lui străbat lumea în lung şi în lat. Însă, înainte de fiecare vacanţă, se interesează care sunt riscurile de boala în zona în care merg şi se vaccinează.

Paul Moca, turist: ”Noi suntem în Filipine, pe insula Palawan. Ne-am făcut vreo 5-6 vaccinuri pentru această excursie. Ne-am făcut polio, tetanus, hepatita A, hepatita B şi febră tifoidă.."

La fel procedează când pleacă în ţări exotice şi Florin Silaghi, actor la Teatrul din Oradea. Pentru un turneu în Brazila, s-a vaccinat împotriva febrei galbene.

Citește și
catuse
Un tânăr riscă 10 ani de închisoare pentru a vrut să intre cu un pește în Australia

Florin Silaghi,actor Teatrul ”Arcadia” Oradea: ”M-am interesat pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Mie mi se pare foarte importat să te protejezi."

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, vaccinarea este obligatorie pentru turiştii care vizitează tari cu risc major de îmbolnăvire.

Imunizarea împotriva febrei galbene este impusă, de pildă, pentru vizita în Senegal şi Coasta de Fildeş iar vaccinarea antipoliomelita este cerută în Gabon. Pentru alte ţări, vaccinarea este doar recomandată.

Lista completă a statelor în care o boală vă poate strica vacanţă poate fi consultată pe pagina de internet a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, dar informaţiile sunt publicate şi de Ministerul Afacerilor Externe.

Natalia Birău, director Agenție de Turism: ”Pentru Africa, turiştii au nevoie de un carnet de vaccinare, nu pot să intre în Africa fără acest carnet de vaccinare”.

Adina Budea, medic epidemiolog: "Nevaccinarea turiştilor şi a persoanelor care pleacă în străinătate prezintă un pericol mare de a contacta boala pe perioada deplasării. Multe dintre aceste boli infecţioase, care pot fi contactate nu există tratament, iar tratamentele care există sunt foarte costisitoare."

Reprezentanţii centrelor de vaccinare spun că numărul romanilor care se vaccinează înainte de a pleca în vacanţă a crescut în ultimii ani, pentru că tot mai mulţi aleg destinaţii exotice.

Dumitrișa Dalea, turist: "Am considerat că e necesar pentru mine pentru antitetanos, hepatită C, febră tifoidă."

Grațiana Chicin, medic primar epidemiolog: "Una pentru solicitările pentru Africa este febra galbenă, hepatita A, oriunde în lume, în ţările unde avem igiena deficitară, febra difoida, la fel”.

Ca să fie eficientă, vaccinarea trebuie făcută cu cel puţin patru săptămâni înainte de a pleca în vacanţă.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citește și...
Metoda prin care interlopii români se întorceau bogaţi din vacanţe în ţări exotice
Metoda prin care interlopii români se întorceau bogaţi din vacanţe în ţări exotice

Percheziţii la grupări infracţionale, în Argeș, Constanta, Gorj, Buzău, Ilfov și București, miercuri dimineaţă.

Un tânăr riscă 10 ani de închisoare pentru a vrut să intre cu un pește în Australia
Un tânăr riscă 10 ani de închisoare pentru a vrut să intre cu un pește în Australia

Un vietnamez a fost arestat pe aeroportul din Adelaide, încercând să introducă ilegal în Australia un peşte exotic, pe care-l ascunsese într-o pungă de plastic pusă în jurul gâtului.

Fructul exotic devenit nelipsit de pe mesele românilor în ultimii ani
Fructul exotic devenit nelipsit de pe mesele românilor în ultimii ani

În fugă după o alimentaţie sănătoasă dar şi inspiraţi din bucătăriile internaţionale, românii au ajuns să consume din ce în ce mai multe fructe exotice, iar în ultima perioadă avocado este nelipsit de pe mese.

Recomandări
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii
Vreme severă în România. Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene, blocate din cauza zăpezii

Zece drumuri naţionale şi 37 judeţene sunt blocate din cauza zăpezii, a informat, sâmbătă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Medvedev critică încercările Occidentului de a
Medvedev critică încercările Occidentului de a "preveni" al Treilea Război Mondial prin înarmarea Kievului

Dmitri Medvedev, fost președinte al Rusiei, a reacționat vehement la afirmațiile surprinzătoare făcute de ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO
Rusia și-a prezentat „robotul ucigaș” cu care vrea să distrugă „inamicii occidentali”. Când va fi trimis în Ucraina | VIDEO

În timp ce Germania și SUA au anunțat că intenționează să trimită tancuri Leopard și Abrams către forțele lui Volodimir Zelenski, Rusia a dezvăluit o nouă armă terifiantă pe care o numește "robot ucigaș".