Tabără dedicată copiilor dependenţi de dializă. Ce surprize le-au pregătit organizatorii
Aproape 30 de copii dependenţi de dializă, împreună cu însoţitorii lor, au petrecut Anul Nou într-o tabără organizată de Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie "Delia Grădinaru", la Cluj-Napoca.
De fiecare dată, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, acești tineri se întâlnesc și încearcă să se susțină unul pe celălalt pentru anul care va urma.
Aceste zile au fost o binecuvântare și o escapadă pentru tinerii care fac dializă chiar şi de trei ori pe săptămână, și au trecut prin mai multe operații.
Organizator: "Anul acesta vă putem prezenta o colegă nouă, pe Mayla. Pe Mayla nu aţi cunoscut-o pentru că doar de anul acesta a început să lucreze alături de noi. "
Mayla, Bes şi Kira sunt căţeii de terapie ai asociaţiei Dog Assist şi au venit în acest an să se lase mângâiaţi de copiii din tabăra organizată la Cluj. Cu toţii s-au bucurat şi spun că pentru ei această tabără este speranţa de care aveau nevoie pentru a începe cu putere noul an.
Printre ei este şi Aryana, care chiar dacă a trecut prin mai multe operaţii chirurgicale reuşeşte să îşi păstreze zâmbetul pe buze.
Aryana: "Eu în tabăra am fost la salina, mi-am făcut prieteni noi, am făcut pictură, ne-am distrat."
Abigail: "Oamenii ăştia îmi sunt prieteni foarte buni care înţeleg prin ce trec, pentru că trec prin ce trec şi ei. M-am simţiţi foarte bine anul acesta, sper că de acum pot să vin în continnuare, m-am simțit foarte bine"
Ora de terapie cu animale este unul dintre momentele cele mai apreciate din tabără.
Flavia : "Pentru mine ei sunt ca o a doua familie şi mă bucur mereu să mă întâlnesc cu ei. E o terapie foarte bună, îţi dă o stare de spirit foarte bună"
George Mosoiu, preşedinte Dog Assist: "E un eveniment pe care îl aşteptam în fiecare an şi cu drag venim pentru că în societatea asta care e apăsătoare e frumos să întâlneşti atâţia oameni, ca o familie."
Emanuel Ungureanu, preşedintele asociaţiei Delia Gradinaru: "Au fost seri de dans, jocuri, activităţi foarte frumoase care i-au detașat de la boala, deşi au trebuit să meargă la dializă de 3 ori pe săptămână."
În fiecare an, Asociaţia pentru Solidaritate şi Empatie Delia Gradinaru încearcă să îi aducă împreună pe cât mai mulţi membri, copii cu probleme de sănătate, dependenţi de dializă.
Cu ajutorul donaţilor şi a sponsorizărilor aceşti copii au parte de câteva zile fericite în care se pot bucura de viaţa alături de prieteni, care trăiesc aceleaşi probleme ca ei.