Spitale arhipline din cauza vremii schimbătoare. Cum sunt afectate persoanele depresive

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Schimbările bruşte de temperatura vin cu o avalanşă de infecţii respiratorii care atrag după ele şi alte complicaţii. Zilnic, la spitalele din Timişoara, de exemplu, vin peste o sută de pacienţi, iar saloanele au devenit neîncăpătoare.

Dacă săptămâna trecută, întreaga ţara era acoperită de zăpadă, iar temperaturile coborâseră mult sub zero grade, astăzi diferenţa de temperatura este de 15 grade. Spitalele sunt pline de bolnavi cu infecţii respiratorii. Unii sunt de zile sau chiar săptămâni bune în spital.

Dr. Cristian Oancea, director medical Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş: "În această perioadă ne confruntăm cu un asalt al infecţiilor respiratorii, pot să spun că tot spitalul în acest moment este plin şi zilnic vin în atenţia mea şi a colegilor cam peste 100 de cazuri cu infecţii respiratorii".

Iar dacă în ultima vreme aţi avut migrene sau dureri articulare ori musculare - şi acestea pot fi cauzate tot de vreme. Pacienţii cu depresii şi stări anxioase au şi ei de suferit în această perioadă.

Dr Daniela Biriş, psiholog: "Persoanele care suferă de un episod depresiv sau depresiv anxios care au şi atacuri de panică se perpetuează în spital au tentinda de a solicita chiar pentru o viroză simplă salvarea. Senzaţia este de sufocare, de teamă de moarte mai ales şi într-adevăr situaţia lor este mult mai accentuată în perioadele de viroze"

Zilele următoare, chiar dacă temperaturile ajung până la 18 grade, o să fie însoţite de precipitaţii.

Silvia Barbu, director meteo Banat-Crişana: " Dacă săptămâna trecută am avut un episod de iarnă veritabilă în care temperaturile, şi maximele, au fost negative//de la o extremă la alta, săptămâna aceasta vine primăvara, din punct de vedere termic"

Meteorologii spun că este posibil să mai avem episoade de vreme rece în lună martie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO