Pacienta care a postat poze cu dezastrul din Spitalul Sighisoara, ironizata: "Mergeti sa cititi o carte". Reactia managerului

Ultima actualizare: 24-07-2016 07:39

Scandalul din sistemul sanitar continua cu un incident revoltator inregistrat la Spitalul Municipal din Sighisoara. O pacienta a postat pe Facebook fotografii cu perna murdara si peretii plini de mucegai si sange din sectia de Pneumologie.

A fost luata peste picior de seful de sectie, care i-a recomandat sa mearga sa citeasca o carte. Iar managerul spitalului a sustinut ca a facut reparatii si ca nimeni nu i-a spus ca sunt nereguli in institutia pe care o conduce.

Ionela s-a internat in urma cu doua saptamani la sectia de Pneumologie a Spitalului din Sighisoara. A avut un soc atunci cand a intrat in salon: aerul era irespirabil, peretii plini de sange si mucegai, iar lenjeria, neagra. Ingrozita, a facut mai multe poze si le-a postat pe Facebook.

Ionela Maior, pacienta: "Pervazele la geam, scorojite, sertarele pline de mucegai, gros mucegaiul pe ele si pernele - ce sa va spun - erau scrobite de jeg... Pline cu pete de sange, de mucegai, mizerie... Am confirmarea de la cei ce lucreaza in sectia respectiva ca de 30 de ani pernele alea nu au fost schimbate."

Pozele au devenit in scurt timp virale, iar femeia a fost chemata de seful de sectie.

Ionela Maior, pacienta: "Am fost chemata in cabinetul de garda al medicului. Pe masa erau foi A4 printate cu postarile mele si comment-urile, impunandu-mi-se sa sterg postarea sub pretextul ca atat timp cat sunt internata acolo, nu am voie sa postez asa ceva. La mine in camera am facut pozele alea... De ce sa le sterg? Pentru ca nu se poate, ca sunt si ei la randul lor amenintati si sa le sterg cat timp stau eu internata in spital."

In acelasi timp, sustine femeia, managerul spitalului, Aurelia Masca i-a cautat in baza de date a Casei de Asigurari locul de munca si i-a sunat sefii, sa o convinga sa stearga pozele.

Iar cand a discutat cu Ionela, acelasi manager a sustinut ca de zece ani, de cand este in functie, a facut reparatii la mai multe sectii.

Intr-un final, pacienta este trimisa acasa de seful sectiei, sa se linisteasca, iar managerul aproape ca o ameninta.

Discutie pacienta-manager:

Manager: Hai, doamna, mai bine incheiem. Dumneavoastra sunteti aici ca bolnava. Mai bine mergeti acasa si cititi o carte.
Pacienta: E mult mai bine. In acest moment am terminat...

Cazul este prezentat pe blogul sau si de jurnalistul Catalin Tolontan.

Confruntata cu inregistrarea facuta de pacienta, managerul Aurelia Masca sustine ca nici unul dintre angajatii din spital nu i-ar fi atras atentia de conditiile mizerabile.

Aurelia Masca, manager: "Mie nu mi-a semnalat nimeni ca e jale pe sectie. Perna nu a fost murdara este veche. Daca mi se semnala ca trebuie luate perne noi, luam. De cand sunt manager, din 2 in 2 ani se fac reparatii si se vopsesc sectiile, dar e cladire monument istoric, de patrimoniu, si e nevoie de multe autorizatii. Urmeaza sa reparam sectia. Poate ca, intr-adevar mi-a scapat discutia cu racaiala."

Dupa ce a dat acest interviu, managerul a dat comunicat in care se precizeaza ca sectia de Pneumologie a fost inchisa pentru reparatii.

Desi a declarat ca a facut renovari, imaginile o contrazic.

Tudor Grosu, localnic: "E jale la spitalul din Sighisoara! E o cladire foarte veche si nu s-au facut mari schimbari. Jalnica e si maternitatea."

Pacienta a sesizat inclusiv Ministerul Sanatatii si a decis sa apeleze la o clinica din Brasov.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO