Scandal la rezidenţiat, în București. Lucrările au fost corectate greşit şi recorectate neregulamentar
Aproape ca în fiecare an, examenul de rezidenţiat al medicilor se "îmbolnăveşte" şi se transformă într-un scandal.
Suspiciuni de fraudă planează asupra centrului din Bucureşti după ce au apărut, spune Ministerul Sănătăţii, probleme tehnice în corectarea lucrărilor. Grilele de punctaj au fost incomplete şi au viciat rezultatele candidaţilor. Lucrările au fost recorectate, însă în mod ciudat, fără ca studentul să fie de față, aşa cum prevede legea. Acum, unii candidaţi cer să dea examenul din nou, dar Universitatea de Medicină, care a organizat rezidenţiatul, susţine că nu există nici o problemă.
Problemele au apărut atunci când zeci de candidaţi s-au trezit cu punctaj identic, mult mai mic decât ar fi meritat, spun unii dintre ei. Au anunţat comisia care corecta lucrările şi aşa au descoperit neregulile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Grilele de corectare au fost trimise prin internet de la STS şi puse pe stickuri de memorie, apoi copiate în calculatoare, în fiecare sală de examen. La final, lucrările candidaţilor au fost scanate şi grila suprapusă peste răspunsuri. Dar grila nu era completă aşa că la corectare au apărut erori.
Prin urmare, responsabilii au decis că toate lucrările să fie recorectate în absenţa candidaţilor, cu toate că metodologiea de examen spunea că şi elevul trebuie să fie prezent.
Prof. dr. Ionel Sinescu, rectorul UMF Bucureşti: "Nu puteam să i mai adunăm pe toţi. Am făcut o cerere scrisă la comisia centrală de la minister şi decizia a fost ca comisia locală şi 3 membri din comisia centrală să deschidă sacii cu caiete şi să fie corectate lucrările. Unele au fost corectate de 3 ori.''
Aşa că nemulţumiţii au depus contestaţii şi au scris ce au păţit pe reţelele de socializare.
''Eu cred că ar trebui să se organizeze din nou examenul.''
''Problemele apărute au fost făcute cu un scop, după părerea mea (...) ori au sabotat în mod intenţionat rezultatele să avem note mici, ori...cei care au vrut note mari au găsit "calea cea dreaptă ".
''De ce se permite recorectarea grilelor cum vor alții de capul lor și nimeni nu zice nimic? Este un viciu de procedură foarte grav, care lasă loc de foarte multe interpretări.''
Până în acest moment, nici preşedinta comisiei centrale de rezidenţiat, secretarul de stat Corina Pop, nici ministrul Sănătăţii nu au comentat subiectul. Rezultatele finale vor fi afişate zilele viitoare şi atunci rectorul UMF va începe o anchetă internă pentru a stabili cine este vinovat de situaţia creată.
Ministerul Sănătăţii susţine că în celelalte centre universitare care au organizat rezidenţiatul nu s-au înregistrat probleme. Iar pentru situaţia semnalată în Bucureşti nu a luat nici o decizie.
Sursa: Pro TV
Etichete: medici, examen, scandal, rezultate, posturi, rezidentiat, grila, corectare,
Dată publicare:
20-11-2017 12:41