Reusita uimitoare in medicina: un copil infectat cu HIV a fost vindecat in premiera mondiala

Ultimul update: Joi 07 Martie 2013 06:49
Data publicarii: Luni 04 Martie 2013 07:20
Categorie: Sanatate

Cazul extraordinar al unui bebelus vindecat de HIV in Mississippi, SUA, ar putea schimba viata a sute de mii de copii nascuti anual cu acest virus, relateaza Wall Street Journal.


Un bebelus din Mississippi ce s-a nascut infectat cu HIV pare sa fi fost vindecat la doar doi ani si jumatate de la nastere, dupa ce a fost supus unui tratament agresiv cu mai multe medicamente. Povestea sa a fost anuntata duminica in cadrul unei conferinte medicale din Atlanta.

Cazul neobisnuit ar putea duce la schimbari in tratamentul a sute de mii de bebelusi ce se nasc anual purtand virusul HIV.

Doctorii de la Universitatea Medical Center din Mississippi spun ca au vindecat un copil nascut infectat cu HIV, o descoperire stiintifica ce va avea implicatii la nivel mondial in cazul acestor bebelusi, relateaza Wall Street Journal.

Copilul nu mai arata ca ar avea urme de virus in sange dupa ce a fost intrerupt tratamentul.Cercetatorii cred ca tratamentul neobisnuit de timpuriu a dus la acest rezultat: copilul a fost supus unui tratament agresiv la 31 de ore de la nastere.

Bebelusul a fost tratat, a incetat tratamentul si acum nu putem detecta nicio urma de virus”, a explicat Deborah Persaud, doctor pediatru si specialist in SIDA in cadrul Johns Hopkins Children's Center si totodata autorul principal al cercetarii ce descrie vindecarea miraculoasa. "Este ceva nemaiintalnit. De regula, cand cineva renunta la tratament, efectele devin vizibile in cateva saptamani”, a mai spus Persaud.

"Este primul astfel de caz in care am putut sa documentam ca bebelusul a fost infectat si ca atunci cand s-a renuntat la tratamentul agresiv, boala nu a recidivat" a declarat pentru CNN, doctorul Katherine Luzuriaga, imunolog la Universitatea din Massachusetts.

Pana acum, singurul caz cunoscut de persoana vindecata de HIV este cel al lui Timothy Brown, cunoscut ca si "pacientul din Berlin". Acest lucru s-a intamplat in urma unui transplant de maduva osoasa, in anul 2007, pentru a trata leucemia de care acesta suferea.

"Nu stim inca la ce se ne asteptam de la pacient pentru ca este un caz unic" a declarat doctorul Hannah Gay de la Universitatea Medical Center din Mississippi.

Potrivit New York Times, unii experti sustin ca inca trebuie sa fie convinsi pe deplin ca bebelusul a fost infectat cu HIV de la nastere. Chiar daca mama sa a fost diagnosticata cu SIDA dupa ce a nascut, nu intotdeauna virusul se transmite de la mama la copil. Cu toate acestea, medicii din Mississippi au asigurat ca bebelusul a fost infectat cu HIV.

Oamenii de stiinta afirma ca este posibil ca cercetarile ulterioare sa confirme ca tratamentul administrat foarte devreme poate vindeca bebelusii de HIV, ceea ce ar duce la transformarea regimului de tratament pentru nou-nascutii infectati cu acest virus.

 

 

 

The Sun: Caii din Romania sunt de obicei infectati cu o boala similara SIDA la oameni
The Sun: Caii din Romania sunt de obicei infectati cu o boala similara SIDA la oameni
VIDEO PROTVPLUS.RO
Amalia Enache - BRCA
Testarea BRCA: Cine și când trebuie să o facă, ce rezultate poate avea. Povestea Amaliei Enache
A salvat 4 vieți după moarte. Soțul a fost de acord să îi doneze organele
Un bărbat din Arad, o nouă șansă la viață. Al patrulea transplant de inimă din România
Bolnavii care au nevoie de îngrijire la domiciliu, lăsaţi în voia sorţii. Autoritățile nu au nicio soluție
Anunțul făcut de ministrul Sănătății cu privire la neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală
Lecţie impresionantă de viaţă. Maria şi Victor fac dializă de 3 ori pe săptămână, de 25 de ani
zahăr ascuns
Campionii Europei la consum de zahăr. Denumirile sub care este ascuns în alimente
Institutul Cantacuzino are şanse să redevină funcţional. Când va fi reluată producția de vaccin gripal
Ce efecte are vaccinul HPV făcut în intervalul de vârstă 27-45 de ani
În timpul unui zbor suportăm radiații cât pentru o radiografie dentară. Cat de periculos este
Procedura care îi poate salva pe românii care fac AVC, practicată doar în 14 spitale
Un bărbat de 42 de ani din Botoșani a primit un transplant de rinichi, după 4 ani de așteptare