Raport alarmant: laptele matern are o concentraţie mare de substanţe chimice

17-07-2019 07:55

Eforturile făcute de părinţi pentru a-şi proteja copiii de pericole de tot soiul se complică pe zi ce trece.

Un nou studiu indică o concentraţie mare de substanţe chimice în laptele matern. Ştirea le alarmează profund pe tinerele mame, care credeau că alăptarea la sân este pe deplin benefică pentru pruncii lor.

Studiul comandat de Parlamentul de la Londra a vizat prezența chimicalelor în produse folosite zi de zi. Cei mai mulţi părinţi nici nu conştientizează poluarea chimică din propriile locuinţe, darămite să suspecteze laptele matern.

Mamă: „De parcă nu ai avea destule griji cu sarcina și alăptarea la sân, e păcat că acum apar probleme noi! Ca mamă, vrei ce e mai bun pentru copilul tău. Te străduiești din răsputeri să eviți pericolele evidente, dar nu te poți lipsi de canapele ori de cărucior.”

O vastă gamă de produse, de la cărucioare la pătuțuri, conţin chimicale menite să le facă mai puţin inflamabile. Capabile să străbată mediul, prin aer, sol ori apă, substanţele pot fi absorbite de corpul uman.

Surpriza cea mare este că îi afectează şi pe nou-născuţi, prin laptele supt. Specialiştii spun că e nevoie de ani pentru a elimina din corp aceste substanţe.

Autorităţile din Marea Britanie, unde de altfel a fost detectată cea mai mare concentraţie în laptele matern, promit că vor schimba reglementările cu privire la protecţia fata de incendii.

Mary Creagh MP, şefa Comisiei pentru Mediu din Camera Comunelor: „Știm că în fiecare cămin din Marea Britanie există în jur de 40 de kilograme de materiale ignifuge. Le găsim în orice: în saltele, canapele, în scaunele pentru bebeluși, cărucioare și păturici pentru schimbatul scutecelor. Vrem să fie eliminate cât mai rapid, mai ales din produsele pentru copii.”

Impactul substanţelor chimice asupra copiilor nu este cunoscut, dar expunerea a fost deja asociată riscului sporit de cancer.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 


VIDEO PROTVPLUS.RO