Principalele simptome pe care varianta Omicron le poate da celor infectați

Ultima actualizare: 07-01-2022 14:11
omicron
StirilePROTV

Experții au dezvăluit recent câteva simptome de bază ale variantei Omicron la care trebuie să fiți atenți, deoarece cazurile continuă să crească în toată lumea.

Dr. Robert Goldszer, directorul medical al Centrului Medical Mount Sinai din Florida, a declarat că majoritatea spitalelor au tratat pacienți cu COVID-19, dar majoritatea pacienților nu au cazuri grave, notează Deseret News.

Care sunt simptomele principale ale variantei Omicron?

"Cel mai important este că variantele anterioare, Alfa și Delta, pe care le-am avut în 2020, iar apoi în decembrie 2021, acestea păreau să atace mai mult plămânii", a spus el.

Goldszer a spus că există câteva simptome-cheie pentru ca oamenii să fie atenți atunci când își pun întrebări despre varianta Omicron.

Care erau simptomele principale pentru varianta Delta?

"Alte câteva diferențe ar fi, cred, o febră semnificativă cu COVID. Oamenii au mai multă febră o zi sau două și, evident, dacă aveți simptome pulmonare semnificative, dacă aveți tuse puternică pentru o perioadă lungă de timp, orice fel de dificultăți de respirație, aceste lucruri sunt neobișnuite cu răceala obișnuită”, a spus medicul.

Robert Goldszer a mai transmis că oricine are simptome de răceală sau simptome specifice COVID-19 ar trebui să caute să se testeze pentru COVID-19.

Dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, a declarat recent, în cadrul emisiunii "Good Morning America" de la ABC, că persoanele care obțin un rezultat negativ la testul rapid anti-COVID-19, în ciuda simptomelor acestei boli, ar putea fi neviți să facă un test PCR.

"Știm că cel mai sensibil test pe care îl puteți face este un test PCR, așa că, dacă aveți simptome și aveți un test antigen negativ, atunci vă rugăm să mergeți și să faceți un test PCR pentru a vă asigura că acele simptome nu pot fi atribuite COVID", a spus dr. Rochelle Walensky.

Cu toate acestea, testele anti-COVID-19 sunt din ce în ce mai greu de găsit în acest moment. Testele COVID-19 au fost greu de găsit din cauza sărbătorilor. De asemenea, a fost dificil pentru cumpărători să găsească teste COVID-19 în magazine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO