Primele sanctiuni in cazul spitalului cu soareci si gandaci din Aiud. Managerul sustine ca insectele au fost aduse de afara


Ultimul update: Sambata 24 Septembrie 2016 02:29
Data publicarii: Miercuri 21 Septembrie 2016 16:28
Categorie: Stiri Sanatate

S-au luat primele masuri, la Spitalul de Boli Pulmonare din Aiud, unde un pacient, satul sa stea intr-un salon mizerabil, a filmat cum in jurul lui,misunau soarecii si gandacii.

Directia de Sanatate Publica a amendat managerul spitalului cu suma de 5000 de lei, iar pacientii au fost mutati intr-o alta aripa a cladirii. S-a inceput si dezinsectia generala in toate saloanele, pentru starpirea rozatoarele si insectele care au invadat spitalul.

Imediat ce tanarul internat in spitalul din Aiud a filmat un soarece care misuna prin salon si a postat imaginile pe Facebook, s-a declansat un imens scandal la Spitalul de boli pulmonare.

Miercuri, o parte dintre pacineti au fost mutati in alte saloane pentru a se face dezinsectie.

Mihai Ursu, pacient: "Dupa ce au venit cei de la DSP si au facut control, au inceput sa mute pacientii si sa curate saloanele, dar azi dimineata am filmat o alta goanga, care misuna in salon si am postat imaginile".

Vasile Vultur, manager spital: "Au venit si au facut cei de la DSP o ancheta si ne-au dat mai multe sanctiuni si ne-au impus sa facem o dezinsectie generala. Am inceput deja sa relocam o parte din pacineti, mai exact vreo 30, si in salonalele lor am dat cu substante, ca sa starpim gandacii. Este un spital vechi, o cladire veche, avem un parc in interior si doar de acolo puteau sa ajunga".

Managerul o alta explicatie despre gandac: "Acel gandac este de fapt o urechelnita care poate fi adusa de pacient pe fructe. Gandaci de spital nu au fost gasiti. Bolnavii arunca gunoaie in acel parc si acest lucru face ca rozatoarele sa fie active in zona."

Toata lumea este revoltata de situatia de la Spitalul din Aiud.

"Este inadmisibil ca in secolul 21 sa ai asa ceva in saloane si sa arate spitalul asa cum arata, sa cada tencuiala si sa fie mizerie eu am vazut la televizor. Ala nu e soarec, e sobolan". - spune un localnic.

In urmatoarele zile pacientii vor fi mutati in alte saloane, pentru a se face o dezinsectie generala.
 

Spitalul din Ploiesti, abandonat in plina renovare. De ce a plecat firma de constructii care trebua sa termine lucrarea
Spitalul din Romania in care soarecii stau
VIDEO PROTVPLUS.RO