Premiera in medicina. Oameni din toate colturile lumii au asistat la o operatie de cancer folosind realitate virtuala
Oameni din toate colturile lumii au putut fi martori la o operatie de cancer folosind realitate virtuala.
A fost ideea unei echipe de medici din Marea Britanie. Studenti, dar si persoane interesate de lumea medicala au putut asista de la mii de kilometri departare in direct la operatie.
Erau imaginile pe care studentii le priveau cu atentie in timp ce doctorii explicau in direct fiecare actiune. O camera de 360 de grade a fost instalata in sala de operatii, iar cei interesati puteau sa vada orice colt al camerei. In plus, aveau posibilitatea sa mareasca sau sa micsoreze imaginea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Tanara: "Mi s-a parut o idee interesanta pentru ca am mai fost in sali de operatie, insa era dificil sa observi toate procedurile pentru ca ma aflam o distanta considerabila de pacient si nu puteam sa vad ce se intampla exact."
Medicii din Anglia si-au dorit sa revolutioneze metodele de practica si predare pentru studenti. Si au reusit, spun tinerii, care prin intermediul ochelarilor de realitate virtuala aveau o imagine completa si clara a procedurilor medicale. Mai mult, acestia le puteau adresa intrebari doctorilor in timp real.
Tanara: "Aceasta practica ti-ar putea oferi posibilitatea sa asisti si la alte tipuri de interventii chirurgicale, precum cele foarte rare."
Specialistii spun, de asemenea, ca ar putea reprezenta o metoda de predare in facultati in viitor.
Shafi Ahmed, doctor: "Acest timp de invatare va fi vital, pentru ca este cea mai captivanta simulare la care te poti gandi."
Operatia a fost un succes, iar medicii britanici au mai bifat o premiera.