Mancarea romanilor luata la puricat de o noua institutie. "Vrem sa eliminam falsurile de pe rafturi"
Producatorii trebuie sa fie atenti la ce ingrediente pun in mancare, pentru ca toate retetele pot fi verificate de autoritati. Orice rabat de la calitate va fi descoperit, incepand de azi, de Institutul National de Cercetare pentru Bioresurse alimentare.
Legumele, fructele cu pesticide si branzeturile false vor fi de acum depistate cu usurinta. Chiar si ministrul agriculturii, prezent la inaugurare, a recunoscut ca s-a saturat de falsurile pe care ni le vand comerciantii. Lapte praf in loc de proaspat si mezeluri cu sorici si sare.
Piata este invadata de alimente de proasta calitate, recunoaste chiar ministrul agriculturii.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
"Branza de pe piata este contrafacuta. Asa cum si foarte mult din laptele pe care il consumam si il cumparam din magazin, de fapt, este facut din lapte praf, nu este facut din lapte natural", a declarat Stelian Fuia, ministrul agriculturii.
Reprezentantii asociatiei patronale a laptelui spun ca in perioada iernii, laptele de pe raft are un continut de pana la 30% lapte praf, dar este o practica intalnita in toata Europa.
Ce facem insa cu cei care ne mint tot anul si ne vand produse de proasta calitate, dupa cum au descoperit oficialii de nenumarate ori.
Nereguli se gasesc si in panificatie. Un alt exemplu poate fi sucul de mere. Daca in compozitia acestuia au fost prelucrate fructe mucegaite, poate sa apara micotoxina numita patulina, care nu poate fi vazuta cu ochiul liber, dar care este extrem de daunatoare pentru organismul uman.
In Institutul National de Cercetare pentru Bioresurse alimentare s-au investit pana acum 8,5 milioane de euro, fonduri europene. Problema este ca analizele produselor alimentare sunt foarte scumpe. O singura proba pleaca de la 150 de lei si poate ajunge si la 4500 de lei. Autoritatile de control beneficiaza insa de gratuitate.