Ghid complet de cumparaturi: site-ul unde gasesti "cazierul" procesatorilor de alimente

22-04-2012 18:54


Macar in terorie, daca vreti sa va paziti sanatatea, informati-va chiar in fata raftului despre neregulile si sanctiunile incasate de firma care produce alimentul pe care vreti sa-l cumparati.

Autoritatile sanitar-veterinare au lansat un portal in care veti regasi curand toti procesatorii de alimente, cu tot cu istoricul lor. Astfel, veti ramane surprinsi sa aflati ca unii nici nu exista oficial si ca fac paine, salam si branzeturi intr-un garaj.

Atunci cand alegem un produs alimentar, cu siguranta ca toti am vrea sa stim ca aceea este alegerea corecta. Uneori, totul pleaca de la firma producatoare. Chiar in magazin, de pe telefonul mobil, intram pe site-ul autoritatii sanitar-veterinare si ii aflam cazierul complet.

Portalul e deja functional, dar mai are mult pana cand o sa contina informatii complete despre toti producatorii, de la macelarii si mezelarii, pana la brutarii, patiserii si magazine de miere.

AICI gasiti lista FIRMELOR inregistrate si monitorizate de ANSVSA

AICI gasiti lista unitatilor INTERZISE sa mai functioneze de catre ANSVSA

'E ca si cum ai patrunde in bucataria celor care iti prepara hrana. In cateva secunde, afli daca acea companie este autorizata, daca a fost candva suspendata, daca a primit amenzi si, mai ales, pentru ce.

Si aici cele mai relevante vor fi cele aplicate pentru retete nerespectate si pentru calitate proasta. Iar consumatorii vor transparenta totala.

Oricum, si daca decoperi un producator clandestin, trebuie sa iei de la capat toti pasii birocratici: sesizare inregistrata pe site, numar de ordine si, apoi, sa astepti cu rabdare.

VIDEO PROTVPLUS.RO